Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. mars 2000 kl 22.30 U

U


NRK1 tirsdag 14. mars kl 22.30
U (1:10) Premiere!

U er tilbake

I kveld er det klart for nypremiere på \"U\". Vi møter Aggie, Rune, Håvard, Kjersti og Silje som skal lede oss gjennom til sammen tjue programmer fordelt på tirsdager og torsdager. Om tirsdagene møter vi programlederne i studio, om torsdagene blir vi bedre kjent med dem i korte filmer fra deres liv.

Alle fem er på plass i studio på tirsdagene for å presentere nyheter, musikkvideoer og møter med spennende gjester. Gjestene kan være alt fra profilerte kjendiser som Aqua-Lene og Mia Hundvin, til ukjente snowboard-filmregissører. Konseptet er litt annerledes enn det vi tidligere har sett i \"U\", og spekteret er vidt. Alt i alt handler det om hva som rører seg i hodet til unge mennesker.
Torsdagene prøver \"U\"-redaksjonen ut en ny form for drama. Vi følger Aggie, Kjersti, Rune, Silje og Håvard gjennom alt fra seksuelle frustrasjoner til pengeproblemer. Sammen med hver sin fotograf farter de rundt med venner, familie og kjente, og gjennom en god blanding av realisme og ren fiksjon blir vi etter hvert godt kjent med programlederne.

Første program
I første program fra studio møter de fem programlederne popgruppa Babelfish, den nye norske supermodellen Håkon Jacobsen og snowboard-filmregissøren Gløren 2ren. I tillegg skal det handle om onani, musikkvideoer, London, bakrus og Moby. Vel bekomme!

Om programlederne
Aggie er 24 år og kommer fra Tromsø. Hun er bedre kjent som artisten Aggie Frost, og er naturlig nok lidenskapelig opptatt av musikk. Hun bor i en leilighet i Oslo hun har arvet etter sin sårt savnede, avdøde mormor, og jobber i \"U\" fordi hun synes det er utfordrende å lære om et nytt medium.
Rune er 20 år og kommer fra Stavanger. Etter å ha hatt en jobb i Stavanger kommune, har nå drømmen hans gått i oppfyllelse - nemlig å jobbe i tv. Ellers håper Rune å få seg en kjæreste når han kommer på tv. Da blir livet enda bedre, tror han.
Kjersti er 22 år og kommer fra Florø. Hun er odelsjente til en stor gård, men vet ikke helt hva hun skal gjøre med den saken. Det skaper frustrasjoner hos ungjenta, som egentlig har mest lyst til å bli journalist.
Silje er 21 år, og også hun kommer fra Stavanger. Hun har vært skuespiller i kortfilmer og har kameratrening, noe hun tror skaffet henne jobben som programleder i \"U\". Hun er pendler ettersom kjæresten Svein fortsatt bor i Stavanger. Silje vurderer om det egentlig er verdt å bo i Oslo når hennes utkårede befinner seg på Vestlandet.
Håvard er 24 år, kommer opprinnelig fra Stord, men har gjort østlending av seg etter at han og familien flyttet til Drammen for en del år siden. Nå deler han leilighet i Oslo med bestekameraten Steinar. Håvard er reinspikka Godset-supporter, påstår han har funnet en mening med livet og jobber for tiden med et prosjekt som skal bevise at han er en komplett mann! Han har erfaring som stand up-komiker, og kameraten Steinar har alltid ment at det var et tidsspørsmål før Håvard skulle bli oppdaget og få seg en karriere.

NRK1 tirsdag og torsdag kl 22.30

Billedtekst:
1. Kjersti Herstad, Silje Salomonsen, Rune Hagerup, Håvard Lilleheie og Aggie Peterson er programledere i \"U\".
2. Aggie 24 år.
3. Rune 20 år.
4. Håvard 24 år.
5. Kjersti 23 år.
6. Silje 21 år.
(Alle foto: Stian Andersen)


Egenprodusert kultur- og underholdningsprogram
Prosjektledere: Marius Hoel og Jan Strande Ødegardstuen
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18