Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. april 2001 kl 20.00 Landsbylegane

Landsbylegane (t)


NRK1 mandag 2. april kl 20.00
Landsbylegane

Blodig alvor

Det blir bokstavelig talt blodig alvor på legesenteret The Beeches i kveldens episode av den britiske dramaserien \"Landsbylegane\". En mentalt forstyrret ung kvinne har forskanset seg inne på legesenteret og truer med å skyte både Andrew og Clare som prøver å hjelpe henne.

Tricia, en ung schizofren kvinne, er kommet tilbake til hjembyen Cardale. Hun oppsøker broren som var den som tok seg av henne under oppveksten. Men til tross for det nære, gode forholdet mellom dem, er han ikke overstrømmende begeistret for å ha søsteren boende hos seg. Han føler sterk skyld for ikke å ha tatt kontakt med henne verken mens hun var innlagt på psykiatrisk sykehus eller etter at hun ble utskrevet. Han har heller ikke fortalt sin kone om søsterens sykdom.

Tricia blir såret og føler seg avvist når broren bare motstrebende går med på at hun får bo hos familien hans noen uker til hun har skaffet seg egen leilighet. Hun får imidlertid god kontakt med sin lille nevø.

Farlig pasient
Når gutten blir skadet under lek med Tricia, blir hennes sykdomshistorie kjent. På legesenteret er det Andrew som får Tricia som pasient, mens Clare, som er gift med Andrews kollega David, tilbyr seg å hjelpe Tricia som medmenneske. Av egen erfaring vet hun hva det vil si å være schizofren. Hun har klart å takle sin sykdom ved hjelp av medisiner og psykiatrisk hjelp. Nå vil hun prøve å strekke ut en hjelpende hånd til den plagede unge kvinnen.

Tilfellet Tricia setter i gang en serie uhyggelige hendelser i Cardale. Blant annet opplever de som vil hjelpe henne, å bli truet på livet.

Om serien
I sommer tok vi et foreløpig farvel med den populære britiske dramaserien \"Landsbylegane\".
Nå er vi tilbake til legepraksisen The Beeches i Cardale hvor de tre legene David Shearer (Adrian Lukis), Andrew Attwood (Gary Mavers) og Erica Matthews (Saskia Wickham) jobber tett sammen. Andrew og Erica klarer ikke lenger og skjule at de er svært tiltrukket av hverandre. Kjærlighetsforholdet mellom de to kollegene får også konsekvenser for jobben de skal gjøre på legesenteret. I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies).

\"Landsbylegane\" gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale.
Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.

NRK1 mandag kl 20.00

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice (serie 6, episode 11)
I rollene: Gary Mavers, Saskia Wickham, Adrian Lukis, Fiona Gillies, Clive Swift
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41, (anne.marie.astad@nrk.no)


Bilde
Davids kone Clare (Fiona Gillies) havner i en livsfarlig situasjon i kveldens episode av den britiske dramaserien \"Landsbylegane\".