Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. september 2009 kl 22.25 Detektimen: Sporløst forsvunnet

FBI-etterforskerne som fredagskrim

Anthony LaPaglia i Sporløst forsvunnet. (Foto: Warner Bros)
Anthony LaPaglia i Sporløst forsvunnet. (Foto: Warner Bros)
Fra nå av kommer "Sporløst forsvunnet" til å bli sendt som Detektimen, og i kveld handler episoden om flyvelederen Neil Rawlings. Han ble sett på som en habil og pålitelig medarbeider da han plutselig forsvant.

Da Jack og teamet hans kikker nærmere etter, viser det seg at det har skjedd en del uregelmessigheter likevel hos Neil. For det første viser det seg at Neil hadde blitt truet av en pilot fra Midtøsten som han hadde rapportert for ulovlige bevegelser over et kraftverk i et sperret område. Videre dukker det opp en del uryddige økonomiske forhold i familien til Neil. Og for det tredje oppdager Elena at noe ikke stemmer i opptakene av radiokommunikasjonene fra tårnet. Hvor store var Neils problemer, og hva har skjedd ham?

Om serien
En gruppe spesialetterforskere i FBI arbeider med å spore opp savnede personer. De følger én hovedregel: å lære offeret å kjenne. Etterforskningsteamet kartlegger den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i tiden før forsvinningen. Hver sak er en kamp mot tiden, for etter 48 timer er sjansen for å spore opp personen drastisk redusert.

Amerikansk spenningsserie i 24 deler
Produsert av Warner Bros (2006)
Regi: Peter Markle
Original tittel: Without a Trace (series 5)
Kveldens episode: Tail Spin
I rollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Eric Close, Enrique Murciano, Roselyn Sanchez, m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900