Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. desember 2002 kl 20.20 Wenche Foss: Hun gjør livet til en scene

Et liv i farger

Andreas Diesen har møtt Wenche Foss. (Foto: Leif Erik Bye)
Andreas Diesen har møtt Wenche Foss. (Foto: Leif Erik Bye)
Wenche Foss sier ofte at hun har hatt både blå, fiolette og rosa dager. Men aldri en grå dag! Dette gjenspeiles i den folkekjære skuespillerens liv både privat og på scenen. Andreas Diesen har laget en hyllest til Wenche Foss’ lange karriere.

85 år gamle Wenche Foss ”debuterte” allerede som femåring da hun gjorde en avtale med daværende teaterdirektør for Nationaltheateret Bjørn Bjørnsson om at hun skulle bli skuespiller. Alle valg senere i livet sprang ut ifra den avgjørelsen. Senere fulgte det roller i Inga Bjørnssons teater, mens det virkelige gjennombruddet kom da Wenche Foss var 16-17 år. Da spilte hun i komedien ”Champagnepigen” på Karl Johan-teateret sammen med Per Aabel, som var hennes teatersjef i flere år på slutten av 30-tallet.

Verdig hyllest
Til dette portrettet har Andreas Diesen snakket med en rekke av Wenche Foss’ kolleger og medskuespillere gjennom en lang karriere. - Programmet handler jo om Wenches lange sceneliv, og vi får se en masse herlige glimt fra forskjellige forestillinger – også på tv, sier Diesen.

Det blir et vemodig gjensyn med et opptak av Per Aabel som snakker om en kjær kollega og venn, vi får også høre fra blant andre Toralf Maurstad, Anne Marit Jacobsen og Kirsten Sørli.


Egenproduksjon
NRK Underholdning
Programleder: Andreas Diesen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, Tlf: 23 04 98 41/909 55 364