Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. august 2006 kl 22.20 Seks fot under

Kontraster

Nate (Peter Krause) må gjennomføre en jødisk begravelse, og blir åndelig inspirert (Foto: Warner Bros)
Nate (Peter Krause) må gjennomføre en jødisk begravelse, og blir åndelig inspirert (Foto: Warner Bros)
En jødisk begravelse hos Fisher & Sons får Nate til å søke åndelig veiledning fra en intens kvinnelig rabbi.

Nates interesse for det åndelige og religiøse står i sterk kontrast til hva Brenda er opptatt av for tiden. Hun føler seg inspirert av sin prostituerte venn, som nærer opp om hennes ville seksuelle fantasier.

Uventet møte
Claire besøker tanten sin Sarah, og til sin store overraskelse finner hun ut at det faktisk er en interessant gutt der på hennes egen alder. Blant Sarahs kunstneriske og festglade eldre venner får hun seg et nytt bekjentskap.

Ruth inviterer Robbie til middag for å slippe nok en ensom kveld, men det angrer hun snart på. Han prater hull i hodet på henne, og verdien av et stille hjem får ny betydning.

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

"Seks fot under" er en morbid, men morsom serie. Tittelen henspiller på temaet, nemlig døden og livet sett fra ståstedet til den noe dysfunksjonelle familien Fisher.

Moren, Ruth, er en svært kontrollerende kvinne. Hennes to sønner Nate og David er to vidt forskjellige personligheter. De har ansvaret for familiebedriften Fisher & Sons som byr på stadige utfordringer.

David er homofil og har et turbulent forhold til politimannen Keith. Yngstedatteren Claire er hele tiden på jakt etter å utvide sin horisont - blant annet mottok hun nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under (Sesong 2), ep. 7: Back to the Garden
Regi: Michael Engler
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no