Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. juni 2009 kl 00.30 Pizza i Auschwitz

Tilbake til Auschwitz

Danny Chanoch (74) tar med seg sønnen og datteren tilbake til konsentrasjonsleirene hvor han som barn overlevde fangenskapet.(Foto: Trabelsi Productions)
Danny Chanoch (74) tar med seg sønnen og datteren tilbake til konsentrasjonsleirene hvor han som barn overlevde fangenskapet.(Foto: Trabelsi Productions)
På en seks dagers reise skal jødiske Danny Chanoch (74) virkeliggjøre sin store drøm. Han har endelig overtalt sin voksne sønn og datter om å bli med til Auschwitz, hvor han som barn overlevde fangenskapet.

Turen blir full av konflikter og sterke følelser, og viser hvor vanskelig det er for holocaust-generasjonen å engasjere de yngre i dagens Israel.

Humor i alvoret
Til å være en dokumentar om konsentrasjonsleire, inneholder "Pizza i Auschwitz" mye humor. Mye på grunn av hovedpersonen selv. For Danny har nemlig vitsing om fortiden vært den eneste måten å takle den på. Et eksempel er at han, på grunn av sin bakgrunnshistorie, har minst en bachelorgrad i Auschwitz.

Dokumentaren forteller historien til en mann som overlevde hele fem konsentrasjonsleirer og som endelig har klart å overtale barna sine til å bli med tilbake til leirene. Målet for turen er å tilbringe en natt i Auschwitz - i den samme brakken som Danny sov i som guttunge.

En annen vinkling
Istedenfor å beskrive alt det grufulle som fant sted i konsentrasjonsleirene, som er vanlig i slike dokumentarer, har regissør Moshe Zimerman fokusert på Danny og barnas kaotiske reise tilbake til fortiden og konsentrasjonsleirene. Det har resultert i en sterk film om Chanoch-familien og deres håndtering av farens vanskelige fortid. "Pizza i Auschwitz" er en film full av gleder, sorger og selvironi.

Israelsk dokumentar (2008)
Orginaltittel: Pizza in Auschwitz
Produsert av: Trabelsi Productions LT/ Tzuf Productions LTD
Regi: Moshe Zimerman
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900