Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. november 2005 kl 23.15 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Dalziel etterforskes

Dalziel må ta opp igjen en 35 år gammel drapssak med forgreninger til de hemmelige tjenestene. (Foto: BBC)
Dalziel må ta opp igjen en 35 år gammel drapssak med forgreninger til de hemmelige tjenestene. (Foto: BBC)
Etter 35 år i fengsel for mord, slipper Cissy Kohler ut. Hun har hele tiden hevdet sin uskyld, og nå skal saken etterforskes på nytt. Det blir ubehagelig for Dalziel, som selv ledet etterforskningen for 35 år siden.

Det er en langvarig kampanje som fører til at den drapsdømte Kohler slipper ut. Myndighetene frykter at det muligens har skjedd et justismord, i tilfellet en alvorlig ripe i lakken for Dalziel. For å redde ryktet sitt, og med et håp om at sannheten en gang for alle skal komme frem, bestemmer Dalziel seg for å intervjue vitnene på nytt.

Hemmelige tjenester
Kohler ble dømt for drapet på elskeren James Westropp, som hun var barnepike hos. Men Westropp hadde flere hemmeligheter: Han jobbet i sikkerhetstjenesten MI5, og mordet skjedde samme kveld som Westropp hadde to kolleger på besøk for å diskutere ryktene om en mulig muldvarp i organisasjonen.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1999)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: Recalled to Life
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Tom Bell (Oliver Fisher), Amanda Walker (Mavis Marsh), Shirley Anne Field (Cissy Kohler).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,