Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. august 2000 kl 20.25 St. Mikael

St. Mikael (t)


NRK1 søndag 6. august kl 20.25
St. Mikael (5:12)

Kjærlighet i luften

Overlege Jan Mattson og avdelingsleder Anita er ute i felten med en militæravdeling for å forberede en katastrofeøvelse. Det betyr at Akutten på St. Mikael er uten sine overordnede, og kirurgen Eva og den nyansatte Christer tar over sjefsansvaret for en dag.

Christer er i fyr og flamme over at han skal arbeide tett sammen med Eva. Han er svært begeistret for den unge kirurgen, og forhører seg med personalet om hennes sivilstatus.
Ute i felten blir øvelsen etter hvert helt reell når en av soldatene tipper rundt med en av kjøredoningene. For overlege Mattson blir det hele veldig traumatisk, når minnene fra hans tid i FN-saniteten i Bosnia kommer tilbake.

Om serien
St. Mikael er en av de få sykehusene som fortsatt finnes i Stockholm sentrum. De siste 15 årene har sykehusets eksistens blitt truet av politikere, og sykehusets ressurser har kontinuerlig blitt utsatt for nedskjæringer. Akutten er St. Mikaels eneste håp, og et forsøk på å omorganisere og forbedre sykehusverdenen blir satt i gang av politikerne. Går det bra, kan St. Mikaels fremtid være sikret.

Serien om St. Mikael bygger på disse faktaopplysningene. Den forteller historien om menneskene som jobber på Akutten, mennesker som skal ta hånd om ofre for ulykker, skuddskader og mishandling. De skal også ta seg av mindre skader som kutt i fingeren, eller rett og slett folk som trenger trøst. De ansatte må prøve å glemme sine egne problemer og alltid la pasientene komme i første rekke. De er leger og sykepleiere som er håndplukket på grunn av sin kompetanse, og hver dag og hvert minutt er et spørsmål om liv og død.

Disse utgjør Akutten:
Sjefsoverlege Lars Wenkman (Björn Gedda), overlege Jan Mattson (Leif André),
kirurg Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad), undersykepleier Cecilia Ciderius (Rebecka Hemse), narkoselege Jörgen Cedermark (Mats Långbacka), ortoped Yvonne Hallman (Erika Höghede), avdelingsleder Anita Johansson (Chatarina Larsson) og narkosesykepleier Max Sterning (Emil Forselius).

NRK1 søndag kl 20.30

Bilde
1. Overlege Jan Mattson sliter med vonde minner fra sin tid i FN. (Foto: Björn Edergren)
2.. Kirurg Eva Gunnarsdotter er veldig populær på Akutten, spesielt hos den nyansatte ortopeden Christer. (Begge foto: Joakim Strömholm)

Dramaserie fra SVT Drama
I rollene: Björn Gedda, Chatarina Larsson, Emil Forselius, Erika Höghede, Mats Långbacka, Rebecka Hemse, Åsa Forsblad og Leif André
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18.