Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. mars 2005 kl 23.55 Inspektør Morse

Gammel kjærlighet

Inspektør Morse (John Thaw) etterforsker et mord, der offerets kone er kvinnen han var forlovet med for mange år siden. Han er fortsatt glad i Susan (Joanna David) (Foto: Carlton International)
Inspektør Morse (John Thaw) etterforsker et mord, der offerets kone er kvinnen han var forlovet med for mange år siden. Han er fortsatt glad i Susan (Joanna David) (Foto: Carlton International)
Et til å begynne med åpenbart selvmord utvikler seg til å bli en mordsak når inspektør Morse starter sin etterforskning. Morse er selv svært personlig involvert i kveldens mysterie.

Inspektør Morse skal akkurat avslutte en selvmordsak, når en lege plutselig kommer med nye bevis. Det dreier seg likevel om mord, og det er tilsynelatende bare en person som kan ha utført ugjerningen.

Samtidig viser det seg at den avdødes kone er kvinnen Morse var forlovet med for mange år tilbake. Etterforskeren legger ikke skjul på at han fortsatt er veldig glad i Susan, og betjent Lewis blir bekymret for at dette skal påvirke etterforskningen.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn en gang. De to utfyller de hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Dead on Time
Regi: John Madden
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Joanna David og David Haig
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23047853