Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 31. juli 2003 kl 19.35 Baby Blues

Å være førstegangsforeldre

Wanda, Darryl og lille Zoe. (Foto: Warner Bros)
Wanda, Darryl og lille Zoe. (Foto: Warner Bros)
Lykken over å bli foreldre for første gang kan lett bli til et mareritt. For hva gjør man når det eneste man ønsker er å sove, og samtidig tenker på alt man går glipp av både på jobb og fritid? Når en liten datter kommer til verden, blir livet snudd opp ned for det nygifte paret Wanda og Darryl MacPherson. Vi møter dem i den prisbelønte animasjonsserien "Baby Blues".

Wanda og Darryl, med henholdsvis Julia Sweeneys og Mike O’Malleys stemmer, elsker deres nyfødte datter Zoe. De synes imidlertid ikke det er like lett å oppdra et lite barn som de først hadde trodd. De vil for all del ikke at hun skal bli som den forferdelige nabogutten Rodney, som er en 8-årig pøbel av dimensjoner og nærmest kan karakteriseres som en en-manns terroristorganisasjon. Det hjelper ikke på at foreldrene hans, Carl og Melinda, har to barn til, Megan og Shelby, som krever sitt.

Et spedbarn i huset krever at Wanda og Darryl må sette seg selv i annen rekke, men når det blir for ille og Wanda trenger en avveksling, er barnevakten Bizzy god å ha. Darryl på sin side bruker jobben som sitt fristed, selv om det betyr konfrontasjoner med kontorets "wiseguy" Kenny.

Prisbelønt
"Baby Blues" er basert på tegneserien "King Features Comic Strip", og animasjonsserien er fra samme produsent som "The Simpsons". Serien er prisbelønt og har slått meget godt an på amerikanske fjernsyn. Også kritikerne har vært begeistret. "Baby Blues"er både morsom og alvorlig og beskriver på en annerledes måte hvordan livet arter seg for nybakte foreldre.

Serien ble første gang sendt høsten 2002.

Amerikansk animasjonsserie
En Warner Bros produksjon
Originaltittel: Baby Blues
Stemmer ved: Julia Sweeney, Mike O’Malley, Kath Soucie, Joel Murray, Arabelle Field, Diedrich Bader og Nicole Sullivan.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36