Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. juni 2004 kl 19.55 Forandring fryder - i hagen

En takterrasse får nytt liv

Hilde Hummelvoll tar feiekosten fatt for å gjøre takterrassen ny og fin (Foto: RubiconTV)
Hilde Hummelvoll tar feiekosten fatt for å gjøre takterrassen ny og fin (Foto: RubiconTV)
Det er ikke bare hager med gress og busker som kan fornyes. En takterrasse kan også bli ny, som for eksempel den det skal handle om i kveld.

Terrassen befinner seg i Gullkroken på Ullern i Oslo. Far og sønn lurer mamma og lillebror, og Hilde Hummelvoll og hjelperne får nok å gjøre i de to dagene de har til rådighet.

Takterrassen var i utgangspunktet ganske trist, og hagedesigneren Yvonne Dengin og anleggsgartneren Sigmund Lunde tok utfordringen denne gangen også. Yvonne har "juksa litt" som hun pleier, og tatt et overblikk over det som skal gjøres på forhånd – selvsagt uten at terrassens eiere var tilstede.

Om serien
Hilde Hummelvoll besøker én familie i hvert program, og én person i husholdet lures unna for to dager. Forandring fryder-teamet rykker inn i hagen, og de har nøyaktig to dager på seg til å gjøre store forandringer – og forbedringer.

Tidsaspektet er kritisk for hagearbeiderne. De har dårlig tid, og det er alltid tilløp til panikk to timer før den intetanende er ventet hjem. Hele teamet gjemmer seg, og den lykkelige hageeier får reglerett hakeslepp når han eller hun ser utover sin nye, vakre hage. Så spretter både champagnekorker og deltakere fram.

Britisk suksess
Programserien er basert på BBCs "Ground Force", et underholdningsprogram om hage som har vært en knallsuksess i England i en årrekke. Samtidig som fagteamet både gir inspirasjon og nyttige tips om hvordan du kan forbedre hagen din, har programmet overraskelsesmoment som er morsomt på tv.

Programmet er sendt tidligere på NRK1.
Underholdningsprogram produsert av RubiconTV og NRK
Programleder: Hilde Hummelvoll
Kontaktperson: Guri Heftye (guri.heftye@rubicontv.no)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83