Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. oktober 1999 kl 21.15 Bokbadet

Bokbadet (ttv)


NRK2 fredag 8. oktober kl 21.15
Bokbadet (4:14)

Ingvar Ambjørnsen om Elling

Ingvar Ambjørnsens \"Elsk meg i morgen\" er fjerde frittstående bok om Elling, kjent fra \"Utsikt til paradiset\", \"Fugledansen\" og \"Brødre i blodet\". I årets roman søker Elling kjærligheten. Hans venn, Kjell Bjarne, er nå ansvarsbevisst samboer og stefar.

Anne Grosvold intervjuer Ingvar Ambjørnsen i \"Bokbadet\" i kveld. Han er en av våre mest produktive og suksessrike forfattere, selv om han er bosatt i Hamburg.
I fjor ble historien om \"Elling og Kjell Bjarne\" satt opp på Centralteatret med Per Chr. Ellefsen og Sven Nordin i hovedrollene - stor suksess dette også.

Ingvar Ambjørnsen
Ambjørnsen er født i Larvik i 1956. Han debuterte i 1981 med romanen \"23-salen\", fulgt av \"Sarons ham\" i 1982 og \"Den siste revejakta\" i 1984.
I sine tidlige romaner skildret han særlig freakerne, de som forsøkte å realisere hippie-drømmen på tvers av gjeldende normer i det norske samfunnet. \"Hvite niggere\" ble hans store gjennombrudd i 1986. Romanen gir en usminket, men samtidig solidarisk, ikke-fordømmende skildring av et knippe unge mennesker fra et miljø preget av rusmiddelbruk og et ikke-politisert opprør.

Pelle og Proffen
Pelle og Proffen-bøkene, en serie spenningsromaner for ungdom som ble innledet med \"Kjempene faller\" i 1987, har nådd et stort publikum. Med \"Storbyens stemmer\" (1995) teller serien så langt ni bøker. Tre av bøkene er filmatisert.
Svart humor og treffende person- og miljøskildringer kjennetegner Ambjørnsens prosa, men novellesamlingen \"Sorte mor\" (1994) representerer en dreining i forfatterskapet mot en dystrere tematikk med sin fokusering på angst, ensomhetsfølelse og en opplevelse av tilværelsens meningsløshet.

NRK2 fredag kl 21.15

Bilde (via scanpix/internett)
Ingvar Ambjørnsen er ute med den fjerde boka om Elling, \"Elsk meg i morgen\" (NRK-foto: Barbara Halden)
Ved Einar Askerøi og Rolf Clemens
Programleder Anne Grosvold

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83