Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. november 2008 kl 20.10 Spekter: Finanskrisen

Den store, skumle finanskrisen

Programleder i Spekter, Christine Præsttun, tar for seg finanskrisen.(Foto: Ole Kaland/NRK)
Programleder i Spekter, Christine Præsttun, tar for seg finanskrisen.(Foto: Ole Kaland/NRK)
En norsk investor med lang erfaring fra Wall Street tror at det vi har opplevd så langt med finanskrisen, bare er begynnelsen. Espen Haug heter mannen, og du møter ham i Spekter i kveld.

Investor Espen Haug er en av de få som advarte mot finanskrisen for over ett år siden. Han frykter at boligprisene i Norge kan bli halvert og at arbeidsledigheten blir høy som følge av finanskrisen.

Pessimistisk
Haug kommer til Spekter for å forklare hvorfor han ser så pessimistisk på framtiden. Vi får også et innblikk i hvordan det er å handle med mange millioner dollar på Wall Street. Spekter ser tilbake på både krakket i New York i 1929 og krakket her hjemme i 1987. Har vi egentlig lært noe av de tidligere krisene, eller gjentar historien seg?

I denne sendingen vil programleder Christine Præsttun søke etter svar på hvordan det hele henger sammen. Hvordan kan det ha seg at råtne boliglån i USA kan føre til en verdensomfattende finanskrise, og hvordan påvirker dette vår privatøkonomi?

Om "Spekter"
Spekter og Christine Præsttun gir seerne et annerledes magasinprogram. I løpet av 50 minutter tas et skikkelig dypdykk i aktuelle temaer for å finne forklaringer på hvorfor og hvordan. I tillegg til interessante gjester, vil folkets røst også få slippe til gjennom et panel med representanter fra ulike yrkesgrupper.

Egenprodusert magasinprogram (2008)
Programleder: Christine Præsttun
Prosjektleder: Eva Midttun Leira
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900