Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 11. mars 2009 kl 23.05 Forestillinger

Siste akt i "Forestillinger"

Marko (Dejan Cukic) går mot det totale sammenbrudd både personlig og kunstnerisk. (Foto: Per Arnesen, DR)
Marko (Dejan Cukic) går mot det totale sammenbrudd både personlig og kunstnerisk. (Foto: Per Arnesen, DR)
I den sjette og avsluttende episoden av "Forestillinger" er det teaterinstruktøren Marko som står i sentrum. Alt tyder på at livet hans nærmer seg det totale havari både privat og profesjonelt.

Den 45-årige teaterinstruktøren har ennå ikke klart for seg hvordan avslutningen skal bli i forestillingen han er i gang med. Samtidig har Tanja, som han har levd sammen med i fem år, gitt ham beskjed om at hun vil ut av forholdet. Hun tror ikke lenger at han har noen plass i den familien hun drømmer om å skape.

Likevel har Tanja gått med på å spille en av hovedrollene i forestillingen hans, mot at han har lovet å holde arbeidet og privatlivet atskilt. Men Marko har også engasjert sin ekskone Eva i den andre hovedrollen. Hun mener at Tanja er helt feil valg til sin rolle, og at Marko er vanvittig som vil lage en forestilling om kjærlighet med både ekskona og ekskjæresten i hovedrollene.

Selv hevder Marko at han har full kontroll, men etter hvert begynner fiksjonen fra scenen å blande seg mer og mer inn i hans egen virkelighet, og kaos brer seg på alle fronter i livet hans.

Om serien
Teaterprøvene på en Shakespeare-forestilling danner rammen for denne danske dramaserien, som skildrer den samme historien sett fra seks mennesker ståsted. Per Flys serie ble genierklært av anmelderne i dansk presse, og blant annet omtalt som "det beste siden Matador".

Handlingen er sentrert rundt den karismatiske teaterinstruktøren Marko (Dejan Cukic), som leder prøvene på Shakespeares erotiske epos "Venus og Adonis". En rekke av hans nærmeste har roller i stykket, og vi får ta del i hvordan han har formet hver enkelt av dem. Samtidig forsøker den samlede historien å avdekke en slags sannhet om Marko.

Hvert avsnitt av serien har sin egen, selvstendige hovedkarakter. Første episode dreier seg om den unge skuespilleren Jakob (Mads Wille), som innleder et forhold til Markos samboer Tanja (Sonja Richter), hovedpersonen i del 2.

Hovedskikkelsen i episode 3 er Katrin (Sara Hjort Ditlevsen), Markos 17 år gamle datter, men hennes mor Eva, spilt av svenske Pernilla August, er den sentrale i del 4.

Episode 5 handler om teaterdirektøren Jens (Jesper Christensen), Markos mangeårige kollega og venn, mens seriens nøkkelperson Marko selv overtar scenen helt i 6. og siste del.

Serien er sendt tidligere.

Dansk dramaserie i 6 deler
Originaltittel: Forestillinger
Produksjon: Danmarks Radio
Av Per Fly
Med Mads Wille, Sonja Richter, Sara Hjort Ditlevsen, Pernilla August, Jesper Christensen og Dejan Cukic
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no