Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. august 2002 kl 22.30 Destiny's Child

Suksessgruppe med turbulent fortid


NRKs Per Sundnes har ved flere anledninger møtt jentene i ”Destiny’s Child”. Gruppa er ikke bare berømt for sin musikk, men til tider også for heftig turbulens bak kulissene.

”Destiny’s Child” har siden platedebuten med singelen ”Killing Time” i 1997 fremstått som en suksessgruppe av dimensjoner. ”No, No, No” som kom i 1998 ble umiddelgart en hit, det gjorde også ”Say My Name” (2000) som for alvor etablerte ”Destiny’s Child” som et popfenomen. ”Survivor” og ”Bootylicious” er andre eksempler på store hitlåter.

Krangel bak kulissene
Gruppas vei til suksess har imidlertid ikke vært problemfri. ”Destiny’s Child” var opprinnelig en kvartett, men uenighet mellom manager Mathew Knowles og tidligere medlemmer førte til krangel, ”oppsigelser” og rettssaker. Blant annet ble Knowles beskyldt for å ha favorisert sin datter Beyoncé Knowles og hennes kusine Kelendria ”Kelly” Rowland fremfor LaTavia Roberson og LeToya Luckett som var medlemmer inntil februar 2000.

Også en tredje person, Farrah Franklin, som var innom i fem måneder frem til juli 2000, brøt ut av gruppa i raseri. Dermed ble ”Destiny’s Child” til dagens trio bestående av Beyoncé Knowles, Kelendria ”Kelly” Rowland og Michelle Williams som hadde kommet med i februar samme år.

Programleder: Per Sundnes tlf. 23 04 26 75
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36
Destiny’s Childs offisielle hjemmeside: www.destinyschild.comLENKER
  • Hjemmeside