Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. september 2000 kl 22.15 Fakta på lørdag: Salg!

Fakta på lørdag: Salg! (t)


NRK1 lørdag 9. september kl 22.15
Fakta på lørdag: Salg!

Eksklusive Harrods blir markedsplass i en uke

- Hvis jeg ikke får tak i et Donna Karan-skjørt, dreper jeg noen, sier Barbara spøkefullt. Hun er en av mange vanlige briter som kan koste på seg merkeklær når eksklusive Harrods i London har sitt årlige vintersalg. Det er en begivenhet både innenfor og utenfor den ærverdige fasaden. BBC er det første tv-selskapet som noensinne har sluppet innenfor dørene i det tradisjonsrike magasinet, og filmet salget med filmstjernen Cher og eieren Mohammed al Fayed i spissen.

I en uke er det ellers så eksklusive magasinet omgjort til en markedsplass for alle. Kveldens Fakta på lørdag følger kjøpeglade kunder og stressete ekspeditører gjennom vintersalgets første dag. Vi får et eksklusivt og fornøyelig glimt inn i en av verdens mest berømte forretninger.

Køen utenfor Herrods starter tidlig på morgenkvisten. De mest ivrige og morgenfriske møter opp allerede klokken seks. I løpet av natten har 300 av magasinets ansatte forvandlet butikken til et fristende marked.

Og det er mange som lar seg friste av gode tilbud. For Barbara er salget hos Harrods årets store utskeielse. Hun elsker merkeklær, men har aldri anledning til å betale full pris. Det betyr mye at hun får tak i et Donna Karan-skjørt på salg.

Før den store salgsdagen er omme, kan Monica kle seg i en etterlengtet og flott vinterkåpe, mens ektemannen blir stilig om natten i ny pyjamas.

NRK1 lørdag kl 22.15

Bilde
Superstjernen Cher åpner det store vintersalget hos Harrods. (Foto: Ole Kaland).

Britisk dokumentar fra BBC
Pressekontakt: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364 og Siri Grønning Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)