Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 22. mai 2009 kl 21.00 John frå Cincinnati

Mystikk i surfebyen


Dramaserien "John frå Cincinnati" fra den amerikanske suksessprodusenten HBO er en særegen historie om tre generasjoner surfestjerner i California. En merkelig fremmed som kaller seg John, dukker opp i den lille byen og skaper mystikk og magi.

I den søvnige kystbyen Imperial Beach, mot grensa til Mexico, møter vi familien Yost. De består av tre generasjoner surfere som har havnet på siden av samfunnet. Det kan virke som det følger en forbannelse med familiemedlemmenes unike sportslige talent.

Sprøytenarkoman
Den eldste, Mitch, var i sin tid en legendarisk surfehelt, men har nå isolert seg fullstendig. Sønnen Butchie har det gått virkelig galt med. Han er nå en sprøytenarkoman dagdriver, og har en 13 år gammel sønn, Shaun.

Shaun viser seg å være nok et stortalent på surfebrettet. Bestemoren hans, Cissy, tar seg av karrieren hans. Gjennom ham vil hun oppnå en kommersiell og sportslig suksess som kan kompensere for alle skuffelsene som ektemannen og sønnen har gitt henne.

Uutgrunnelig fremmed
Så dukker en mystisk skikkelse opp i byen. Han kaller seg John fra Cincinnati, og har for vane å gjenta andres setninger som om han framfører et dypt budskap. Samtidig nærmer han seg ethvert fenomen som om han opplever det for første gang.

Fra det øyeblikket John dukker opp, begynner besynderlige ting å skje i Imperial Beach. Snart befinner familien Yost seg i sentrum for uutgrunnelige og mirakuløse krefter som løfter dem ut av en trøstesløs tilværelse.

Produsenten HBO har markert seg med kunstneriske og kommersielle suksesser som "Sopranos", "The Wire", "Seks fot under" og "Deadwood". David Milch, skaperen av "Deadwood", står også bak "John frå Cincinnati".

Amerikansk dramaserie i 10 deler
Originaltittel: John from Cincinnati
Produksjon: HBO (2007)
I rollene: Bruce Greenwood (Mitch), Rebecca De Mornay (Cissy), Brian Van Holt (Butchie), Austin Nichols (John), Greyson Fletcher (Shaun) m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside