Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. desember 2004 kl 21.15 Med hjartet på rette staden

Forsikringssvindel i Aidensfield

Mike (Jason Durr, t.h.) og Bellamy (Mark Jordon) i
Mike (Jason Durr, t.h.) og Bellamy (Mark Jordon) i "Med hjartet på rette staden". (Foto:Yorkshire TV)
Overbetjent Merton på politikammeret i Aidensfield setter i gang etterforskning av tre tilfeller med traktor-tyverier. Og Tricia registrerer at fru Calthrop ikke har møtt opp til en legeundersøkelse.

Det er mistanke om organisert forsikringssvindel rettet mot det lokale selskapet i Aidensfield, Ashfordly Alliance. Da Mike og Bellamy melder at tyveriene virker ekte nok, sender Merton dem ut igjen for å sjekke videre hos de lokale traktorforhandlerne.

Mike får en salgsliste av en av traktens forhandlere og krysser av navnene til bøndene som har kjøpt traktor i det siste. Han oppdager at alle de tre stjålne doningene kommer fra gårder som ligger øde til. Og ved ett tilfelle er en av bøndene som nettopp har kjøpt traktor, Steve Caltroph, mannen til fru Calthrop som ikke kom til avtalt legeundersøkelse.

Tricia i livsfare
Neste dag blir Calthrops nye traktor stjålet, til tross for at Mike og Bellamy har begynt å holde gården under oppsikt. Samme dag kommer også Tricia i legebesøk for å ta en livsviktig prøve av skjoldbruskkjertelen til fru Calthrop, men husbonden opplyser at fruen er på besøk hos en tante.

Da det nye traktortyveriet blir kjent, får Mike og Bellamy en skrape av sjefen. At kjøretøyet viser seg ikke å være forsikret, setter bare saken i et enda underligere lys for de to unge konstablene. Og etter at Tricia avslører at Calthrop har byttet ut sin kones thyroidtabletter med vitaminpiller, låser han henne inne på et lagerrom.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2002)
Originaltittel: Heartbeat , (sesong 12)
Kveldens episode: Growing Apart
Produsert av: Yorkshire Television
Med: Jason Durr, Duncan Bell, David Lonsdale, Peter Benson, William Simons, Tricia Penrose, Derek Fowlds, Geoffrey Hughes
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 (