Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. juli 2004 kl 19.55 Palme ved reisens slutt

Rusk i maskineriet

Trøbbel i paradis for Rune, Geir og Øystein. (Foto: NRK)
Trøbbel i paradis for Rune, Geir og Øystein. (Foto: NRK)
I en nederlandsk landsby rett ved den tyske grensen streiker Citroënen igjen. Gjennom NAF får Rune tak i en nederlandsk bilmekaniker, mens en polsk bilingeniør kan fortelle at hydraulikken i denne typen kjøretøy også skaper problemer i Polen.

Denne gangen går det bra, men senere på dagen stopper bilen igjen. Nå er det girkassen som nekter å samarbeide. På et tre mil langt dike blir Citroënen stående og sperre veien for – ironisk nok – en bilbergingsbil.

Mens Cintroënen fraktes til nærmeste verksted, utforsker guttene hva byen Den Helder kan by på. Det foregår et større mesterskap i strandsykling med rundt 600 deltakere akkurat denne helgen, og som akrediterte journalister følger Geir og Rune sykkelrittet.

De besøker også et av byens fort som også huser et akvarium. Samtidig knytter de sterke bånd til verkstedeieren som gjør sitt beste for å få Citroënen på beina igjen.

En vemodig roadmovie
Barndomskameratene Geir Schau og Rune Gokstad deler blant annet en stor interesse for biler. I denne roadmovien tar de med seg en Citroën CX fra 1986 på bilens siste reise. Turen går gjennom Europa og skal ende opp i Nice ved Middelhavet.

I baksetet fester Øystein Bache bilturen til film. Det blir mange stopp langs veien, både planlagte og uforutsette.

Serien er sendt tidligere.

Egenprodusert fra NRK Underholdning
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252