Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. mars 2002 kl 23.20 Paralympics Salt Lake City

Norske håp i Paralympics

Etter at de olympiske leker er unnagjort, må arrangørstedet Salt Lake City gjøre seg klar til nye deltakere og øvelser – det er tid for Paralympics. NRK er på plass for å formidle arrangementet, og det blir sendinger 7., 9., 11., 13., 15. og 17. mars, rundt en halvtime hver gang.

NRK skal sende fra øvelsene der Norges medaljesjanser er størst. Det betyr langrenn, skiskyting, kjelkehockey og alpint. Det er de etter hvert rutinerte Paralympics-reporterne Berit Rekaa og Odd Borgestrand som sammen med Stein Magne Os og Odd Iversen skal utgjøre NRKs team.

- Kjelkehockeylaget er klare gullfavoritter, så vi kommer til å sende fra deres kamper. Det blir spennende å se hvordan de takler favorittstempelet, sier reporter Berit Rekaa.

Favoritter
Som i OL er det langrenn og skiskyting som er nordmennenes paradegrener. Ragnhild Myklebust som er tidenes mestvinnende paralympier, er storfavoritt, men det er også flere nordmenn blant favorittene.

- Tone Gravvold har gode medaljesjanser i både langrenn og skiskyting, og det samme har Sten-Oluf Horn, Andreas Hustveit og Nils Erik Ulset. Når det gjelder langrenn, er det Siv Kristin Westengen, Kjartan Haugen og Karl-Einar Henriksen som er i toppsjiktet her, sier Rekaa som også har stor tro på medalje i alpint.

- Når det gjelder alpint har vi ingen utøvere med på kvinnesiden, men vi har to menn på startstreken. Asle Tangvik kan her være med på å kjempe om medalje, mener Rekaa, som sammen med Borgestrand også var på plass under Paralympics i Sydney for to år siden.

Det blir, som det har vært under hele OL, også sendinger på kveldstid fra Paralympics. Sendingene kommer som følger: 9. mars kl 23.40, 11. mars kl 23.20, 13. mars kl 23.20, 15. mars kl 23.15 og 17. mars kl 22.40.

NRK-Sporten
Egenprodusert sending
Reportere: Berit Rekaa og Odd Borgestrand
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 9918/90 18 36 10