Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. desember 2000 kl 17.00 Sølvguttene synger julen inn

Sølvguttene synger julen inn


NRK1 julaften søndag 24. desember kl 17.00
Sølvguttene synger julen inn

Tradisjonsrik start på julen i NRK

Tradisjonen tro vil Sølvguttene synge julen inn i NRK Fjernsynet i år også, slik de har gjort nesten uavbrutt siden 1965, denne gang fra Ullern Kirke i Oslo. Koret ble stiftet av dirigenten Torstein Grythe i 1940, og kan i år feire 60-års jubileum. Siden starten har over 1300 gutter vært med i koret.

Torstein Grythe, eller \"Totto\", som han kalles, ble 82 år i november og er fortsatt aktiv. November og desember har vært en spesielt travel tid for Sølvguttene, med en rekke konserter i Oslo, Hamar, Amsterdam, Rotterdam og Bremen. Blant annet sang de med den verdenskjente sopranen Barbara Hendricks, som i slutten av november holdt to julekonserter i Oslo Spektrum.

Kjente og kjære julesanger
Julaftens tv-konsert åpner med \"Joy to the World\" av Handel, med trompeter og Turi Seim ved orgelet. Deretter kommer to sanger G.P. da Palestrina: \"Kyrie Eleison\" og \"Sanctus\".

Terje Stensvold, operasanger og tidligere sølvgutt, er barytonsolist med koret i \"Tre konger\" av Peter Cornelius. En liten soprangruppe synger \"Crusifix\" av J. Fauré. Etter en lysprosesjon til Brittens \"Hodie Christus natus est\", følger en avdeling med seks av våre mest kjente og kjære julesanger. Sølvguttene avslutter sin konsert med en sang av F. Mendelssohn: \"Høyr kor englar syng frå sky\".

Og med dette ønsker Sølvguttene og NRK alle sine seere og lyttere en riktig god jul!

NRK1 søndag kl 17.00

Egenprodusert konsertopptak
Programansvarlig Erik Østby
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Sølvguttene synger julen fra Ullern Kirke i Oslo. (Foto: Scanpix)