Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. mars 1999 kl 20.05 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 11. mars kl 20.05
Matador (10:32)

Ryktene svirrer i Korsebæk
Mads Skjern utvider sin virksomhet i Korsebæk og opplever at noen forsøker å knekke ham. Han blir gjenstand for bakvaskelse og rykter om at forretningsmetodene hans ikke tåler dagens lys.
Også den prektige og gudfryktige bankdirektør Varnæs blir utsatt for rykter. Noen vet å fortelle at all \"overtiden\" hans slett ikke har noe med virksomheten i Korsebæk bank å gjøre...

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring. Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsebæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsebæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsebæk.
NRK1 torsdag kl 20.05

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Hans Chr. Varnæs (Holger Juul Hansen) hilser på to av Korsebæks fine fruer, mor og datter Møhge (Karen Berg og Karin Nellemose). Men hva slags rykter er det som går om den respektable bankdirektøren?

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51