Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. april 2010 kl 19.45 Ut i naturen: Magasin

Ville dyr?


Raskt og i lav høyde flyr helikopteret mot ulveparet. Men de to har vært med på dette før og flykter inn i tett skog før skytteren får avfyrt bedøvelsespilen.

Nok en gang må det støyende helikopteret returnere med uforrettet sak, men snart må det gjøres et nytt forsøk på å merke også dette ulveparet. Norske myndigheter vil ha kontroll på alle ulvene som lever her i landet, og for å klare det må de merkes hver eneste vinter.
I kveld spør vi hvor ville de norske ulvene egentlig får lov til å være?

Mårhund på kloss hold
I vinter ble for første gang en mårhund fanget her i landet. Dette asiatiske hundedyret er på størrelse med en rev, og er uønsket i Norge fordi den kan spre sykdom og er en stor trussel mot sjøfugl som hekker på bakken. Ingen vet hvor mange mårhunder som er kommet til Norge, men trolig er det flere enn den som i vinter ble fanget, påsatt sender og sluppet ut igjen i Gutvik i Nord-Trøndelag.

I kveldens magasin blir vi kjent med dette sky nattdyret, og arbeidet som gjøres for å hindre at den etablerer seg her i landet. Programleder Ingrid Langeland Olderbakk prøver å spore opp mårhunden, og kommer etter hvert tett på dette vakre, fredelige men likevel uønskede dyret.

Fjellrev på Finse
Fjellreven er endelig tilbake på Finse. Men også dette ville dyret blir nøye overvåket, og får hjelp av mennesker til å overleve i høyfjellet. Reporter Kjell Fuglehaug drar til fjells for å se hvordan det går med valpene som ble sluppet ut på Finse for tre måneder siden. Vil de klare seg i det barske vinterlandskapet?


Egenproduksjon, 2010.
Programleder: Ingrid Langeland Olderbakk
Produksjonsleder: Bjørg Langeland, mobil 93496759
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900