Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 14. juli 2007 kl 21.10 Niern: Døden på Oslo S

Norsk ungdomsklassiker

Pelle (Håvard Bakke) forelsker seg i Lena (Helle Beck Figenschow) (Foto: Norsk film AS)
Pelle (Håvard Bakke) forelsker seg i Lena (Helle Beck Figenschow) (Foto: Norsk film AS)
"Døden på Oslo S" vant Amanda for beste barne- og ungdomsfilm i 1991 og var en stor suksess på kino. Pelle og Proffen ble allemannseie.

Filmen bygger på Ingvar Ambjørnsens bok nummer to om Pelle og Proffen. Vi møter Pelle, 15 år, som bor i en leiegård i Oslo, der også bestevennen, Proffen, bor. Filla og Stein bor på guttehjemmet "Håpet". De blir provosert av bestyreren, raserer kjøkkenet og stikker av. I sentrum treffer de Pelle.

Pelle har fått penger hjemme til nye klær, som Filla og Stein stjeler. Pelle kjenner Filla fra før, og skjønner ikke hva som går av ham. Pelle drar skuffet til en hamburgerbar, hvor han treffer Lena, og forelsker seg.

Stor leteaksjon
Pelle og Proffen har fått et mysterium. De må finne Filla og Stein. Lena oppsøker Pelle, men forvinner sporløst etterpå. Et sted må de være. Med god støtte i Pelles hippieforeldre og Leffy, leter Pelle og Proffen etter Lena, Filla og Stein. De møter byens bakside gjennom hjemløs ungdom i nedrivningsgårder, Oslo S, stoffmisbruk og prostitusjon.

På location
"Døden på Oslo S" er en spenningsfilm om det å være ung i dagens bysamfunn. Som i Ambjørnsens bok er varme, humor, vennskap og kjærlighet viktige ingredienser i filmen. Miljøskildringene i Oslo er ekte. Staben filmet i plomberte kåker, nedrivningsgårder, butikksenteret Oslo City og mange andre steder i Oslo sentrum og Oslos østkant. De eneste studioscenene er hjemme hos Pelle og Proffen.

Filmen er sendt tidligere.

Norsk spillefilm fra 1990
Regi Eva Isaksen
I rollene Håvard Bakke, Tommy Karlsen, Helle Beck Figenschow, Henning Syverud, Pepito Gutierrez, Brit Elisabeth Haagensli, Viggo Jønsberg, Roy Hansen og Bjørn Sundquist.
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83