Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 30. desember 2005 kl 16.15 Fletch

Reporter med uortodokse metoder

Reporteren Fletch (Chevy Chase) benytter seg ofte av forkledninger for å innhente informasjon.
Reporteren Fletch (Chevy Chase) benytter seg ofte av forkledninger for å innhente informasjon.
Chevy Chase spiller Irwin M. Fletcher, kjent av alle som "Fletch", en L.A. Lakers-elskende, oppsøkende reporter med forakt for deadlines og et talent for å trille redaktøren rundt lillefingeren. Han er kjent for utallige forkledninger og falske identiteter for å få den informasjonen han trenger.

Mens han er i gang med en historie om en mektig dopdealer som opererer fra Venice Beach, kommer Fletch over en uvanlig sak. Flygelederen Alan Stanwyk har et spesielt forslag: Hvis Fletch går med på å myrde ham, kan Fletch sitte igjen med en betydelig sum penger og en flybillett til Brasil. Som grunn til å ville dø kommer Stanwyk med noe svevende om at han har kreft på hjernen.

Nysgjerrig, men også mistenksom av profesjon, begynner Fletch å undersøke Stanwyks ekte motiver – noe som fører ham gjennom flere uhell. Blant dem er et besøk i en røykfylt country club, en biljakt i vill fart med en gal passasjer, flere møter med Stanwyks kone og et besøk i Provo – det er i Utah, ikke i Spania.

Filmen er inspirert av en roman av samme navn av Gregory McDonald. "Fletch" ble imidlertid forvandlet fra thriller til komedie for å passe Chevy Chase.

Amerikansk spillefilm fra 1985
Originaltittel: "Fletch"
Regi: Michael Ritchie
I rollene: Chevy Chase, Dana Wheeler-Nicholson, Tim Matheson, Joe Don Baker, Richard Libertini
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83