Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. januar 2005 kl 21.15 Året med kongefamilien

Et viktig år for kongefamilien

Kongeparet ble intervjuet av NRK på Slottet. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kongeparet ble intervjuet av NRK på Slottet. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Året 2004 har vært på mange måter vært spesielt i kongehuset. Først og fremst fikk Norge en ny tronarving i Ingrid Alexandra. Dessuten startet året med at kong Harald var sykmeldt i flere måneder etter sin kreftoperasjon. - Men aldri så galt at det ikke er godt for noe, sier kong Harald.

- Det var fint at kronprinsen fikk prøve seg som regent over en lengre periode, fortsetter han. At foreldrene var svært stolte og fornøyde med innsatsen, kommer tydelig fram i samtalen NRK har hatt med dem.

Hilde Hummelvoll, Anne Grosvold og Nadia Hasnaoui har intervjuet kongefamiliens medlemmer. Både kongeparet og kronprins Haakon kommenterer det NRK har plukket ut av store og små begivenheter i løpet av året. Blant annet skal vi se nærmere på forholdet til det diplomatiske korps, og tradisjonsrike ritualer i forbindelse med avlevering av akkreditiver.

Representasjon verden rundt
Vi blir med en engasjert dronning til United World College i Fjaler, prinsesse Märtha Louise til Murmansk, kronprins Haakon til Kambodsja og kongeparet på statsbesøk til Vietnam. Kronprinsesse Mette-Marit gjorde en omfattende innsats i forbindelse med årets TV-aksjon "Hjerterom", hvor hun og kronprinsen laget gjestebud på Skaugum for mennesker som befinner seg i en vanskelig livssituasjon.

NRK er også med på den årlige middagen som holdes på Slottet for landets biskoper. Dette er den eneste offisielle middagen hvor gjestene møter kongefamilien alene. Kongen kan fortelle at det har vært slik fra kong Haakons tid. At det nå også synges ved bordet er en ny skikk som Dronningen forklarer opphavet til.

Det har vært et travelt og beginvhetsrikt år for hele kongefamilien. Om det har vært spesielt?

- Jeg synes alle år er spesielle, jeg, sier en blid og opplagt kong Harald.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Intervjuere: Hilde Hummelvoll, Anne Grosvold og Nadia Hasnaoui
Prosjektleder: Anne T. Diesen
Pressekontakt:Sabine Skarstad , tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
LENKER
  • Les mer