Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 13. juni 2003 kl 20.05 Klassisk galla i Buckingham slottspark

Klassisk i dronningens hage

"Hovedscenen" byr i kveld på gjensyn med den klassiske delen av jubileumskonserten i anledning dronning Elizabeths 50 år på tronen. Her er utøvere som dame Kiri Te Kanawa, Mstislav Rostropovich, Roberto Alagna og Angela Gheorghiu akkompagnert av BBCs symfoniorkester under ledelse av Proms-sjef Andrew Davis.

"Prom At The Palace" gikk i direkte sending fra Buckingham slottspark 1. juni i fjor i Storbritannia. Konserten arter seg som en promenadekonsert i dronningens hage, med 12 000 gjester til stede og med Proms-sjefen sir Andrew Davis på dirigentpodiet. For det er, må vite, BBC som sponser det årlige Proms i Royal Albert Hall.

Fra Händel til Holst
Dronningens kongelige marineorkester åpner. Händel som komponerte atskillig til glede for det engelske kongehus, står under marsjen på programmet med "Fireworks", framført av BBCs symfoniorkester. Det byr også på Jupiter-satsen fra "Plantene" av Gustav Holst, komponisten som bodde i London og var opptatt av kosmos. Kiri Te Kanawa hører vi i en arie fra Bizets "Carmen" og i Gershwins "Summertime". Paret Angela Gheorghiu og Roberto Alagna trår til i bl.a. Brindisi-arien fra Verdis "La Traviata". Og – selvsagt – er finalen "Pomp & Circumstance" av Elgar.

Innkjøpt program fra BBC
Programleder: Michael Parkinson
Regi: Bob Coles
Producer: Ben Weston
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57