Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. januar 2002 kl 20.10 Godt musikkår 2002!

Fullt hus i Olavshallen

Dan Børge er igjen vert for
Dan Børge er igjen vert for "Godt musikkår 2002!" fra Olavshallen i Trondheim. (NRK-foto: Ole Kaland)
For fjerde år på rad arrangeres ”Godt musikkår!” fra Olavshallen i Trondheim med Dan Børge Akerø som programleder. – 1100 mennesker fyller Olavshallen under denne begivenheten, og det er så populært at alle billetter tidlig ble utsolgt. Det er Norsk Kulturskoleråd som er ansvarlige for arrangementet, forteller Henning Skjæret i NRK Sør-Trøndelag.

På scenen blir det en miks av etablerte artister og unge talenter som er blitt ”dyrket” frem på musikkskolene rundt om i Norge. Halvdan Sivertsen, som nettopp har sluppet plate, og damekoret Cantus er noen av trekkplastrene. Nye talenter er blant andre fiolinistene og søstrene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing fra Fagernes, og en gruppe sirkusartister som kaller seg Nysirkus. Nysirkus skal fremføre et spektakulært show med flere sirkuserier på scenen samtidig – slik det ble gjort i middelalderen. Og Ellen Horns datter, Emilie Kristensen, skal synge jazz.

Prisene som deles ut i år, er Talentprisen 2002, Barnas Hederspris 2002 samt Kulturskolekommunen 2002.

Norsk Musikkskoleorkester, som er et prosjektorkester, ledes av Vilde Frang Bjærke, og dirigent er Stephan Barrat-Due. Orkesteret består av 80 unge mennesker og er sentrale i begivenheten i Olavshallen.

Brazz Brothers er også hjertelig tilstede, og øvrige talenter er Marita Kvarving Sølvberg som vant Dronning Sonjas Musikkpris i år, og den plateaktuelle popartisten Hana som har suksess med hit’en ”Hollywood Lie”.

Vant pris
Dan Børge Akerø gleder seg som vanlig til oppgaven. – Dette er noe av det morsomste jeg gjør hvert år, og jeg håper ”Godt musikkår!” er en tradisjon som vil vare i riktig mange år, sier han.

”Godt musikkår 2001!” fikk nylig tv-prisen "Chiara d'Assisi" på den italienske public service-kanalen RAI. Prisen deles ut hvert år til "program som utmerker seg for positivt innhold, oftest kulturelt og med et kunstnerisk nivå som vil virke utviklende for familiene i de tusen hjem".

- Hovedtanken er å blande etablerte stjerner med talenter i flere sjangre innen musikk. Det mest gledelige med denne prisen er at det er en honnør til Norsk Kulturskoleråd som produserer den årlige konserten, sier Akerø.

- Italienerne har vært oppmerksomme på Norge som "musikkskoleland". Vi er det eneste landet i verden hvor myndighetene mener det skal finnes musikkskoletilbud i hver kommune, sier Akerø.

Akerø har lenge vært synlig engasjert i norsk musikkliv, helt fra han startet å lede "Talentiaden" for 10-12 år siden.

NRK Sør-Trøndelag
Prosjektleder: Henning Skjæret, 95031931
Produsent: Norsk Kulturskoleråd v/Wilhelm Dahl
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilde
Dan Børge er igjen vert for ”Godt musikkår 2002!” fra Olavshallen i Trondheim. (NRK-foto: Ole Kaland)