Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. januar 2005 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Fisk, advokater og Bjørn Dæhlie

Forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl stiller spørsmål om hvor lenge fisken du kjøper i butikken er fersk (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl stiller spørsmål om hvor lenge fisken du kjøper i butikken er fersk (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Forbrukerinspektørene forteller deg i kveld hva du skal se etter når fersk fisk skal kjøpes.

Hvor lenge er egentlig fisken du kjøper i butikken fersk? Kjøper du fersk fisk, kan den være alt fra ett til 12 døgn gammel – i noen tilfeller enda eldre – og du som forbruker får ikke vite noen ting. Elisabeth Grøndahl har sjekket markedet.

Kveldens program ser også nærmere på advokatbransjen. Mange av klagene til Advokatforeningens klagenemnder handler om honorar-fastsettelse. Ville du betalt en regning på over 5000 kroner for å ha sendt et brev til en advokat med tittelen: "Vurdering av et oppdrag"?

I tillegg har Forbrukerinspektørene vært på skitur med Bjørn Dæhlie. Han mener selv erfarne skiløpere kan få mer ut av skituren ved å følge hans råd – og de er helt gratis.

Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad er for tiden NRKs forbrukerinspektører. De tar for seg nyheter, tips og råd som dekker de fleste områder.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen grimstad
Prosjektleder Eivind Bulie
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78

Vises også i Nett-TV.