Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. desember 2003 kl 21.10 Med hjartet på rette staden

Tom på prøve

Tom (Ryan Early) er yngstemann blant politimennene i
Tom (Ryan Early) er yngstemann blant politimennene i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire TV)
Den notoriske kunsttyven George Forrester vil gjøre et siste kupp før han fyller 80 år. Storgodset Ashfordly Hall utenfor Aidensfield skal nå åpnes for publikum, og gamle George gnir seg i hendene.

Like etter at Ashfordly Hall er åpnet, forsvinner en serie strektegninger av den berømte engelske maleren Constable. George var med i den første gruppen som ble vist rundt, og heldigvis ble det tatt bilder av gruppen ved åpningen av godset. Eks-politimannen Blaketon er rask med å identifisere George på fotografiet, og den unge politimannen Tom blir sendt ut av kammeret for å oppspore kunsttyven.

Harde tak
Tom er sist ansatte på politikammeret i Aidensfield og arbeider på prøve. Nå gjelder det å vise hva han duger til. Han finner fram til huset til George, som nå har fått besøk av den kjente heleren Steve Collier. Tom spionerer på de to, men da Collier er gått, finner Tom en hardt skadet George. Han sender bud på doktor Tricia.

Og de stjålne Constable-tegningene? Dem har tydeligvis heleren Collier stukket av med.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 11)
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57