Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 13. september 2000 kl 20.55 Spitfire Grill

Spitfire Grill (t)


NRK2 onsdag 13. september kl 20.55
Spitfire Grill

Et nytt liv

Den unge kvinnen Percy Talbot slipper ut fra fengsel og har intet hjem og ingen familie å gå tilbake til. Hun bestemmer seg for å starte et nytt liv i den lille byen Gilead, hvor innbyggerne viser seg å være mistenksomme og hatske mot fremmede. Særlig eks-fanger. Filmen Spitfire Grill vant publikumsprisen i Sundance Film Festival i 1996.

I Gilead blir Percy (Alison Elliot) kjent med Hannah Ferguson (Ellen Burstyn) som eier restauranten The Spitfire Grill. Her får hun et rom å sove i og jobb som serveringsdame. Etter hvert begynner ryktene å gå i byen om Percys fortid som fengselsfugl. Hvem er hun? Og hva har hun gjort? Innbyggerne er intolerante og de er redde for den fremmede kvinnen.

Men Hannah tar Percy til seg, beskytter henne og gir henne trygghet. Hannahs hund går rett bort til Percy og viser at han liker henne, dermed føler Hannah seg trygg på at Percy er et godt menneske.

En dag skader Hannah foten sin og er ute av stand til å passe restauranten. Så kommer Hannahs nevø Nahum (Will Patton) på banen og foreslår at hans kone Shelby (Marcia Gay Harden) skal hjelpe til. Shelby er god til å lage mat, men har ingen selvtillit. Det ender med at Shelby og Percy driver restauranten sammen til Hannah er bra igjen. Og når Hannah kommer tilbake, får trekløveret det virkelig til å svinge på The Spitfire Grill.

Men det er skjær i sjøen. Percy er ikke kvitt fortiden sin, og nå innhenter den henne.

NRK2 onsdag kl 20.55

Bilder
1.Alison Elliott, Ellen Burstyn og Marcia Gay Harden spiller i The Spitfire Grill.
2.Ellen Burstyn har en av hovedrollene i The Spitfire Grill.
3.Alison Elliott spiller en eks-fange som prøver å skape seg et nytt liv.

Innkjøpt amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: The Spitfire Grill
I rollene: Alison Elliot, Ellen Burstyn, Will Patton, Marcia Gay Harden
Regi: Lee David Zlotoff
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56 (anne.bekkevold@nrk.no)