Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 11. september 2006 kl 20.05 Presidenten

Glissent i rekkene

Alan Alda fikk nylig Emmy-prisen for beste birolle – her som republikanernes presidentkandidat Arnold Vinick i
Alan Alda fikk nylig Emmy-prisen for beste birolle – her som republikanernes presidentkandidat Arnold Vinick i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
I ukens episode må stabssjef C J Cregg styre Det hvite hus nesten alene.

I den vestre fløyen av Det hvite hus er det glissent i rekkene når folkene i president Bartlets regjering må inn til avhør i lekkasjesaken om forsvarshemmelighetene.

C J innser at hun må styre så å si alene. President Bartlet er opptatt med fredsplanen for Midt-Østen, som ser ut til å rakne; en av palestinernes ledere er nettopp blitt ryddet av veien.

Pris-rekord
Alan Alda fikk forleden Emmy-prisen for innsatsen i birollen som republikanernes presidentkandidat i"Presidenten". Hans utmerkelse på Emmy-utdelingen 28. august betyr at serien har oppnådd prisrekord for en dramaserie, med 26 statuetter i løpet av de syv sesongene "Presidenten" har vært på lufta.

I serien spiller Alda rollen som den republikanske presidentkandidat Arnold Vinick. Utmerkelsen for beste innsats i en birolle er for øvrig den sjette Emmy-prisen Alda har mottatt i sin karriere som skuespiller.

Om serien
"Presidenten" med Martin Sheen i tittelrollen går inn i sin syvende og siste sesong. Demokraten Josiah Bartlets andre presidentperiode er i ferd med å ebbe ut, og vi ramler rett inn i kappløpet mot Det hvite hus. Kampen står mellom presidentkandidatene Matthew Santos (Jimmy Smits) fra demokratene og Arnold Vinick (Alan Alda) fra republikanerne. Under valgkampen havner Bartlets regjering og partiets kandidat i et skikkelig uføre.

Amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 7)
Kveldens episode: "Mr. Frost"
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Jimmy Smits, John Spencer, Alan Alda, Allison Janney og Janel Molaney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside NBC 
  • Hjemmeside Warner