Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. desember 2006 kl 20.15 Sportsåret 2006: Tøffe gutter gråter ikke

Høydepunkter fra året som gikk

Gullkastet til Andreas Thorkildsen (foran) på 88 meter og 78 centimeter under årets friidretts-EM i Göteborg er selvsagt blant høydepunktene Jan Peter Saltvedt (t h) og Håvard Bergheim .Foto:Anne Liv Ekroll, NRK
Gullkastet til Andreas Thorkildsen (foran) på 88 meter og 78 centimeter under årets friidretts-EM i Göteborg er selvsagt blant høydepunktene Jan Peter Saltvedt (t h) og Håvard Bergheim .Foto:Anne Liv Ekroll, NRK
Fra vår alpinstorhet Ketil André Aamodt som nok en gang tok gull, til Zinedine Zidanes dramatiske avskjed med fotball-VM, nytt spydgull til Andreas Thorkildsen og Susanne Wigenes overraskende EM-sølv. Idrettsøyeblikkene har også i 2006 stått i kø, og Jan Petter Saltvedt og Håvard Bergheim lar oss oppleve alle høydepunktene på nytt.

2006 var også året Norge fikk sin første skytterdronning. Mette Elisabeth Finnestad tok innersvingen på alle sine både kvinnelige og mannlige konkurrenter under Landsskytterstevnet i Målselv. Hennes fantastiske skyting er også noe vi får gjenoppleve i Sportsåret 2006 på NRK1 i kveld.

I den andre enden av skalaen, for å si det slik, får vi også se igjen en amerikansk sykkelrytter som vokste opp i en strengt religiøs sekt og endte med å bli tatt for doping i verdens største sykkelritt. Tour de France hadde en voldsom opptakt ved at mange av favorittene ble tatt rett før start, og bedre ble det ikke etter at årets vinner Floyd Landis også ble tatt for doping fem dager etter at han ble feiret som vinner i Paris.

Italienske skandaler, svenske fremganger, norske olympiere, kjærligheten til et fotball-lag, et Tyskland i sitt vakreste humør gjennom en hel måned, Silvio Berlusconi, to brødre fra Spydeberg som stort sett endte i problemer, en spydkaster fra Kristiansand eller en argentinsk fotballgud som aldri forsvinner fra medienes lys...Alt dette og mer til har også vært med på å forme sportsåret 2006.

Håvard Bergheim og Jan Petter Saltvedt har hatt mye å velge blant når de har satt sammen programmet Sportsåret 2006.

NRK Sport
Programledere: Jan Petter Saltvedt og Håvard Bergheim
Pressekontakt: Jon Annar Fordal, 73 88 16 62/90 71 63 05