Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 17. oktober 2006 kl 18.55 VM turn Århus 2006: Lagfinaler, menn

Turn-tjeneste

Halsbrekkende hopp og sprang, ekstreme styrkeøvelser og krevende koordinasjonsøvelser er stikkord for VM i turn. NRK sender fra samtlige finaler.

VM i turn i Århus samler verdenseliten for kvinner og menn. De skal konkurrere i lagfinaler, mangekamp og apparatøvelser - henholdsvis seks for menn og fire for kvinner. Kvinnene konkurrerer i hopp, bom, skranke og frittstående, mens mennene konkurrerer i bøylehest, ringer, hopp, skranke, svingstang og frittstående.

Norge ikke blant favorittene
Norge sender tolv utøvere, syv menn og fem kvinner. Ekspertkommentator Tove Paule mener vi må finne oss i at de ikke er blant favorittene. I nord-europeisk mesterskap ble damelaget nummer tre og mennene nummer fire. Charlotte Buer kapret sølvet individuelt, mens Espen Jansens sjetteplass var beste norske individuelle resultat på herresiden.

Amerikanere og japanere
Paule fremhever de amerikanske kvinnene og japanske mennene som de største favorittene i de individuelle øvelsene.

- I VM i fjor ble det dobbelt amerikansk – de er garantert gode også i år. Jeg satser på noen navn, men her kan jo alt skje: Chellsie Memmel og Anastasia Liukin fra USA, Elisabeth Tweddle fra Stor-Britannia, rumenske Florica Leonida og russiske Anna Pavlova er blant medaljekandidatene, sier Paule.

Paule har også noen kandidater blant mennene: - Her er vi jo litt avhengige av hvem som kjører alle apparatene i kvalifiseringen, men japanske Hiroyuki Tomita og Naoya Tsukahara er blant de fremste utøverne. Ellers vil jeg nevne hviterussiske Denis Savenkov, russiske Sergei Khorokhordin og kineserne Fuliang Liang og Wei Yang, spår Paule.

I lagkonkurransen tror hun det står mellom USA, Russland, Romania og Kina på kvinnesiden, mens Russland, Kina, USA og Japan er favorittene blant mennene.

VM i turn varer fra 13.-21.oktober.

Egenproduksjon fra NRK Sport (2006)
Kommentatorer: Karen-Marie Ellefsen og Tove Paule
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 78 53/92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)