Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. mai 2002 kl 21.40 Herskapelig

Årets mest herskapelig visning

Toppen Bech tar oss med til Stiftsgården i Trondheim, hvor Prinsesse Märtha og Ari Behn skal ha bryllupsfesten sin. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Toppen Bech tar oss med til Stiftsgården i Trondheim, hvor Prinsesse Märtha og Ari Behn skal ha bryllupsfesten sin. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I dag tar Toppen Bech oss med til Stiftsgården i Trondheim og til årets virkelig store herskapelige visning. - Stiftsgården, det gamle trepalé, har stått sentralt i hele vår signings- og kroningshistorie, og vil i mai danne en ytterst fornem ramme rundt bryllupsfesten til Prinsesse Märtha Louise og hennes Ari Behn, sier Toppen Bech.

-Interiøret i Stiftsgården er intet mindre enn et stort eventyr. Antikviteter, kunst og ikke minst noen oppsiktsvekkende farver viser smakstrender i forbindelse med de kongelige festligheter gjennnom tiden, forteller Toppen.

Hver gang en kroning eller signing har funnet sted, er Stiftsgården pusset opp, så det er bare å glede seg til tre kvarter med noe av det beste kongeriket kan by på av skjønnhet og historie.

Medvirkende i programmet er nøkkelpersonene ved Det Kongelige Hoff. Vi får møte hoffsjefen, intendanten, oldfruen og ikke minst kokka. Hun er nemlig tipptippoldebarnet til kammerherrerinne Cecilia Christine Schøller - enkefruen som bygget paleet for ikke å miste sin posisjon som Trondheims førstedame!

Siste av de nye
Dette er det siste programmet i serien "Herskapelig" av den nye serien på åtte programmer som Toppen Bech har laget i denne runden.

NRK Underholdningsavdelingen
Redaktør: Toppen Bech, mobil 95270480
Produksjonsleder: Berit Ruud Bekken, 23 04 96 11
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56

Bilde
1.Toppen Bech tar oss med til Stiftsgården i Trondheim, hvor Prinsesse Märtha og Ari Behn skal ha bryllupsfesten sin. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2.Toppen Bech i Stiftsgården i Trondheim. (Foto: Adresseavisen)