Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. mai 2002 kl 22.30 Familiehistorier: Nok er nok

En historie fra Wales

Glyn (Rhys Richards) blir besatt av hevn når hans kone Marian (Nia Williams) blir påkjørt og drept av en bil
Glyn (Rhys Richards) blir besatt av hevn når hans kone Marian (Nia Williams) blir påkjørt og drept av en bil
Vi befinner oss i en liten by nord i Wales. En mann opplever å se at hans kone blir drept av en stjålet bil, og bilføreren stikker av. I den lille byen fins det imidlertid et lokalt borgervern som har påtatt seg å bekjempe kriminaliteten på stedet. Gjør mannen rett i å benytte seg av denne gruppen for å få tatt bilføreren som drepte hans kone?

Den lille badebyen nord i Wales er et idyllisk og folkerikt sted om sommeren, men om vinteren er det kaldt og surt og innbyggerne gjør det de kan for å muntre seg opp i den forlatte byen. Glyn og kona Marian går ut en kveld i julen, og det er da tragedien inntrer: Marian blir overkjørt av en bil. Hun faller i koma og dør kort etter, men i et glimt har hun sett passasjeren i bilen – hennes datter. Glyn har ikke sett datteren, men han kjenner igjen bilføreren.

Bestemoren, en sterk kvinne som styrer hele familien, har ofte reagert på barnebarnets dårlige omgangskrets. Glyn, på sin side, treffer på bilføreren og gir ham en ordentlig omgang. En nabo ser opptrinnet, og forteller Glyn om gruppen som har dannet et borgervern på stedet. Borgervernet skal selv sørge for lov og orden når anledningen krever det. Glyn er sterkt i mot slike metoder, men ikke desto mindre oppsøker han lederen for borgervernet…

I rollene som Glyn og Marian ser vi Rhys Richards og Nia Williams.

Family stories
Serien er et europeisk samarbeidsprosjekt, og tanken bak er at en hendelse et sted i Europa får alle generasjonene i en familie til å tenke gjennom meningen med livet. ”Det tredje tegnet” er Norges bidrag.

Ideen kom fra den franske produsenten Jaqcues Dercours. I tillegg til Norge har Frankrike, Tyskland, Wales, Catalonia (Spania) og Tsjekkia også laget sine bidrag. Noen felles retningslinjer var at hovedpersonen skulle være 17 år, det skulle handle om tre generasjoner, det skulle være en samtidshandling og gjerne typisk for området serien ble filmet i.

Walisisk produksjon fra 2000
Originaltittel: ”Enough is enough”
Regi: Gareth Lloyd-Williams
I rollene: Rhys Richards, Nia Williams, Gweno Glyn og Lola Gregory
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Glyn (Rhys Richards) blir besatt av hevn når hans kone Marian (Nia Williams) blir påkjørt og drept av en bil
2. Er det lokale borgervernet noe å stole på for å oppnå rettferdighet?