Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. august 2001 kl 00.15 Nattkino: Nattkino: En ny tid

Satire over amerikansk high class

Peter og Katherine er et velstående ektepar fra Beverly Hills. Nå ser det ut til at de gode dagene er over hvis ikke de revurderer sin livsførsel. Ikke bare blir begge to arbeidsledige – også ekteskapet er begynt å skrante.

Peter og Katherine Witner har vent seg til sin overflatiske high class-tilværelse. Sjokket er derfor stort når de mister jobbene sine og faren for konkurs er overhengende. De føler seg både forvirret og forlatt, og at romantikken mellom dem er borte, gjør det ikke enklere.

Situasjonen er nesten ikke til å holde ut, og de er enige om å søke hjelp. De henvender seg til en rekke åndelige guruer som anbefaler dem å praktisere New Age, men det viser seg fort at denne formen for filosofi ikke hjelper dem. De får ikke en gang trøst og ro i sjelen.

Som et siste krampetak åpner de en klesforretning for den ”hippe” kunde, men også dette forsøket faller på steingrunn. Jakten på en ny og riktig livsstil er mislykket fra begynnelse til slutt, og ekteparet ender opp i ren desperasjon.

Satire
Med denne filmen retter regissør Michael Tolkin et kritisk blikk på Los Angeles-sosieteten, og han gjør det med en skarp tunge. Det materialistiske liv, fravær av åndelighet, og av meningsfull og moralsk livsførsel er Tolkins varemerke. Disse poengene går igjen i hele hans arbeid, som omfatter blant annet regi og manus for ”The Rapture” (1991) og for manuset til Robert Altmans ”The Player” (1992), som også er bygget på Tolkins egen roman.

Amerikansk spillefilm fra 1994
Originaltittel: The New Age
Regi: Michael Tolkin
I rollene: Peter Weller, Judy Davis, Corbin Bernsen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36