Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. mai 2001 kl 20.25 Bumerang

Drevne damer og mektige menn

Gerhard Heiberg, Helene Sandvig, programleder Claus Wiese, Solveig Kloppen og Jonas Gahr Støre (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Gerhard Heiberg, Helene Sandvig, programleder Claus Wiese, Solveig Kloppen og Jonas Gahr Støre (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
IOC-medlem Gerhard Heiberg og Helene Sandvig, programleder i NRKs helsemagasin ”Puls”, er på samme lag i kveldens ”Bumerang”. På det andre laget er Solveig Kloppen, en dame med mange jern i ilden, og Jonas Gahr Støre, statssekretær ved Statsministerens kontor.

Gerhard Heiberg er medlem av Den Internasjonale Olympiske Komité, og har fått ros for at han har vist vilje til å rydde opp i skandalene som har ridd IOC. Korrupsjon og de reneste mafiatilstander er påvist. Men Heiberg anser seg ikke som noe mafiamedlem, og mener at reformarbeidet er godt i gang fram mot valget av ny president etter Samaranch. Det skjer 16. juli i Moskva.

Helene Sandvig er ”helseminister” i NRK. I programmet ”Puls” på NRK1 tar hun for seg små og store plager av både fysisk og psykisk art.

Programleder og skuespiller
Solveig Kloppen er også programleder i NRK. Sammen med Thomas Numme leder hun ungdomsprogrammet ”Trigger”, et to timer langt program hver fredag. På en helt annen tv-kanal er Solveig skuespiller i serien ”Bot og bedring”, og hun er også stand up-komiker. Dessuten har hun vært myndig programleder for det omdiskuterte programmet ”Mandagsklubben” på TV2.

Jonas Gahr Støre var mannen som alltid gikk to meter bak Gro. Nå heter ryggen Jens Stoltenberg. Han ble hentet hjem som stabssjef ved Statsministerens kontor. Jonas Gahr Støre trives tydelig som regjeringstalsmann i fjernsynsdebatter, og har vært sentral i den politiske strategien mot munn- og klovsyke.

Om serien
Spørreleken ”Bumerang” består av to lag med to personer på hvert lag. Lagene skal gjette på et bestemt årstall og får hjelp av videoklipp fra perioden 1960 og fram til i dag. De har sin egen videoskjerm som de kan stoppe når de tror at de vet årstallet som skrives ned, uten at det andre laget får se det. Det andre laget fortsetter å se videoen helt ut, før de bestemmer seg for hvilket år det er snakk om. Hvis det laget som gjetter fortest har rett, får de tre poeng. Laget som må vente helt til slutt, får ett poeng hvis de har riktig årstall. Feil årstall gir null poeng. Men det er selvsagt mulig å sanke tilleggspoeng.

Claus Wiese stiller flere spørsmål i tilknytning til det aktuelle årstallet. Det kan handle om politikk, film og ikke minst, musikk.

Egenprodusert underholdning
Programleder Claus Wiese
Prosjektleder Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Gerhard Heiberg, Helene Sandvig, programleder Claus Wiese, Solveig Kloppen og Jonas Gahr Støre (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. På lag: Gerhard Heiberg og Helene Sandvig (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. På lag: Solveig Kloppen og Jonas Gahr Støre (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)