Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. mars 2010 kl 21.45 Lille Dorrit

Ni søndager med Lille Dorrit

BBC har igjen produsert en dramaserie basert på en av romanene til Charles Dickens.
BBC har igjen produsert en dramaserie basert på en av romanene til Charles Dickens. "Lille Dorrit" er fortellingen om at skjebnen kan snu, og om hvordan fattige og rike forholder seg til sine skjebner.(Foto:BBC)
Amy har tilbrakt hele livet bak de tunge jerndørene i et av Londons gjeldsfengsler på grunn av farens konkurs. Kommer et tilfeldig møte til å snu opp ned på livet hennes?

Den nye dramaserien fra BBC bygger på Charles Dickens roman om strev og lidelser i 1820-tallets London. Dickens opplevde selv som gutt å bo sammen med sin far i et slikt gjeldsfengsel, og dette kom til å prege hans store romaner.

Det er den drevne Andrew Davies som har skrevet manus, og BBC imponerer nok en gang med sine flotte kostymer og dyktige skuespillere.

Første episode
Når Arthur Clennam (Matthew Macfadyen) vender tilbake til England etter mange år utenlands, har han med et trist budskap; faren som også har vært i Kina, er død. Arthur er overbevist om at faren døde med noe på samvittigheten, men moren avviser kontant en slik mistanke.

Arthur oppdager at moren har ansatt en ung sypike som heter Amy Dorrit (Claire Foy), selv om hun har to fra før. Dette synes Arthur er svært besynderlig. Den ufølsomme og strenge moren hans er ikke akkurat kjent for å gi ved dørene, så hvorfor har hun gjort et unntak ved å ansette Amy? Prøver hun å gjøre bot for en urett fra fortiden?

Da han spør moren ut om den nye sypiken, blir han mer og mer overbevist om at faren er årsaken til at den unge piken har lidd en urett, og han bestemmer seg for å finne ut hva som kan ligge bak.

Athur følger Amy hjem til Marshalsea-fengselet, og blir kjent med hele Dorritfamilien. Den respekterte William Dorrit, Amys far, er familiens overhode, onkelen Frederick, er litt av en raring, broren Tip, en dagdriver av rang, og søsteren Fanny er varietédanser. Men kan noen av dem bekrefte Arthurs mistanke?

Britisk dramaserie: 2008
Produksjon: BBC
Originaltittel: Little Dorrit
Manus: Andrew Davies
Med Claire Foy, Tom Courtenay, Judy Parfitt, Emma Pierson, Matthew MacFadyen, Alun Armstrong, Eddie Marsan og Andy Serkis.
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice