Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. mai 2009 kl 18.30 Newton

Vårens siste sending

Programleder Solveig Hareide ser tilbake på noe av det hun har lært – for eksempel hva grillpølser er laget av. (Foto: NRK)
Programleder Solveig Hareide ser tilbake på noe av det hun har lært – for eksempel hva grillpølser er laget av. (Foto: NRK)
Programleder Solveig Hareide og Newton er klar for vårens siste sending. Og den skal Solveig bruke til å se tilbake på noe av det hun har lært den siste tiden.

Hva er grillpølser laget av, og går det an å lage lasersverd i virkeligheten? Skal du ha noe å stille opp med i spørrespill og quiz, er det kjekt å vite mye forskjellig.

Lærer masse
Solveig lærer masse i Newton, men hun glemmer også ganske fort. I dag ser hun tilbake på noe av det hun har lært den siste tiden – hvordan slimålen spiser torsken fra innsiden, og hvordan en kan finne ut hvilken idrett kroppen egner seg best til. Du får også vite om giraffer kan svømme, og om det er farlig å drikke tiss.

Om programmet
Newton er et naturvitenskapelig barneprogram for 8-12-åringer. Et program for aha-opplevelser, faktakunnskap og klissete eksperimenter. Newton produseres i Trondheim og programleder er Solveig Hareide.

Newton er tilbake på skjermen 30.august.

Egenproduksjon fra Program riks, Trondheim
Programleder: Solveig Hareide
Prosjektleder: Kirsti Moe
Kontaktperson Newton: Ingrid Wold, tlf. 73 88 17 34
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900