Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. oktober 2003 kl 22.10 Megafon: Mozart på prøve

Mozart i Manze-framføring

Andrew Manze under prøvene på Mozarts Paris-symfoni i Kulturkirken Jakob i Oslo. (NRK-foto: Ole Kaland)
Andrew Manze under prøvene på Mozarts Paris-symfoni i Kulturkirken Jakob i Oslo. (NRK-foto: Ole Kaland)
Sammen med Kringkastingsorkestret inviterer den engelske fiolinisten og dirigenten Andrew Manze publikum inn til en åpen prøve på Mozarts Paris-symfoni, i Kulturkirken Jakob i Oslo.

Siste uke i august kunne Kringkastingsorkestret hilse den anerkjente fiolinisten og dirigenten Andrew Manze (nylig tiltrådt som leder for tidligmusikk-ensemblet The English Concert) velkommen til to åpne prøver på verker av Mozart og Bach. Kveldens opptak fra Kulturkirken Jakob er i regi av Morten Thomte, der Andrew Manze og orkestret tar for seg Mozarts Paris-symfoni.

Sjelden musikkformidler
- Under innstuderingen snakker Manze om verket, forteller om hva som var inspirasjonen til det, samtidig som vi får framført de fire satsene i symfonien. Manze er en scenepersonlighet og en sjelden formidler, på linje med Bernstein som musikkforeleser slik vi husker ham fra fjernsynets barndom her hjemme, forteller Thomte.

Barokkens Grapelli
Andrew Manze er blitt betegnet som barokkmusikkens Grapelli, en fiolinist med "ekstra schwung" og full av "improvisatorisk frihet" (BBC Music Magazine).

- Andrew Manze regnes for å være en av de sentrale utøvere innenfor barokkmusikken, og i en fjernsynssending i julen kan vi oppleve Manze og Atle Sponberg som solister sammen med Kringkastingsorkestret i Bachs dobbeltkonsert for fiolin, opplyser Morten Thomte.

Produsent: Ellinor Horgen
Prosjektleder: Ida Simonsen
Hovedprosjektleder: Morten Thomte
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57