Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. januar 2008 kl 22.30 Bokprogrammet: I skogen

Fossen , Monsen og Ekman i Bokprogrammet

Hans Olav Brenner i Bokprogrammet drar over grensen og besøker forfatteren Kerstin Ekman i Sverige. (Foto: NRK)
Hans Olav Brenner i Bokprogrammet drar over grensen og besøker forfatteren Kerstin Ekman i Sverige. (Foto: NRK)
Skogen har til alle tider fascinert og inspirert forfattere. Lars Monsen blir poetisk når han tar turen ut i skogen i Bokprogrammet, den svenske forfatteren Kerstin Ekman må legge seg ned på bakken og Erling Fossen tar den amerikanske forfatteren og "skog-gangsmannen" H. D. Thoreau på ordet.

Den er både vakker og truende, den er åsted for berusende kjærlighet og grusomme drap og den danner grunnlag for mytologi, eventyr og økonomi. Det siste får vi prov på når urbanist Erling Fossen snakker om Henry Daivd Thoreaus bok "Walden" fra 1854 (som bl.a. omhandler hvor lite et menneske trenger i en skog). Thoreau gikk ut av sivilisasjonen og inn i skogen for å leve så enkelt som mulig, et prosjekt Fossen kjenner igjen i vår tid.

Å greie seg i skogen er også noe hele Norges skautroll Lars Monsen vet mye om. Opplev hvordan han får litterær inspirasjon når programleder Hans Olav Brenner inviterer til poesikveld ved bålet!

Æresdoktor på skog
Den svenske forfatteren Kerstin Ekman har alltid vært nært knyttet til skogen. Hun fikk Nordisk Råds litteraturpris for romanen "Hendelser ved vann".

Ekman har skrevet så mye om skogen at hun har blitt æresdoktor ved Sveriges landbruksuniversitet, og nå er hun aktuell med essaysamlingen "Herrarna i skogen". I Bokprogrammet får du svar på hvorfor Kerstin Ekman legger seg ned på bakken når hun skal gi oss definisjonen på en skog.

Egenprodusert litteraturserie fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Kontaktperson Programinformasjon:Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no