Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. juli 2004 kl 21.40 Kalde føtter

Nytt familiemedlem

Rachel (Helen Baxendale) og sju år gamle Laura (Katie Riddoch) (Foto: Granada)
Rachel (Helen Baxendale) og sju år gamle Laura (Katie Riddoch) (Foto: Granada)
Rachel er fremdeles rasende over Adams affære med sin ekskjæreste, men humøret stiger betraktelig når det viser seg at hun og Adam endelig kan få adoptere. Kanskje heter deres fremtidige datter Laura og er sju år.

Samtidig har Pete endelig vent seg til å dele husvære med David, men så får han enda en gjest – sin mor. Hennes ustanselige mas gjør ham gal, inntil han forstår hvorfor hun egentlig er kommet: Hun er ikke i stand til å passe på seg selv lenger. Samtidig får Rachel og Adam signaler om at de kan få adoptere.

Petes mor er ekstremt glemsk, og mange ganger er det tilfeldigheter som gjør at det går bra. Når hun er nær ved å sette fyr på kjøkkenet, forstår Pete at han må gripe fatt i problemet en gang for alle. Skal han fortsette å la henne bo hos seg, eller skal han ordne med plass på et hjem hvor han ikke behøver å være redd for at hun skader seg?

Det går etter hvert opp for David og Karen at deres ekteskapsproblemer har negativ innvirkning på Josh, og David mener det bare er én ting å gjøre: sende Josh på privatskole. Karen klarer ikke tanken på at hennes sønn skal gå på en slik konservativ og streng skole, og foreslår et kompromiss: Josh blir hvor han er, og David flytter hjem.

Om serien
Seerne kan glede seg til en sommer med den populære gjengen i "Kalde føtter". Det blir nemlig gjensyn med sesong 3, 4 og 5 av den britiske serien som gir en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser.

I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Parene består av Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt), Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) og Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst).

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet 4
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen og David Nicholls
Regi, ep. 1-3: Tim Whitby, 4-6: Paul Kousoulides og 7-8: Cairan Donnelly
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt: Hilde Ljøen 23 04 72 36