Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 21. juli 1999 kl 22.35 Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers (t)


NRK2 onsdag 21. juli kl 22.35
Red Hot Chili Peppers

Tilbake etter fire års fravær

Etter fire års fravær holdt amerikanske Red Hot Chili Peppers i begynnelsen av juni en lukket konsert for fans og media i Stockholm. I kveld har du muligheten til å oppleve gruppen i gammel, god form når de blant annet fremfører låter fra det nye albumet \"Californication\".
I snart to tiår har Red Hot Chili Peppers vist en evne til å overleve som ethvert annet rockeband ville vært stolt over å ha.
Gruppen har hatt problemer med utskiftninger i bandet, dop og dødsfall, men har likevel lykkes i å opprettholde en stil, både i musikk og image.

Starten
Opprinnelsen til Red Hot Chili Peppers startet i Fairfax High School i Los Angeles, hvor Michael Balzary (AKA Flea) og Anthony Kiedis møttes som 15-åringer. Flea var sønn av en jazzmusiker og Kiedis hadde sporadisk hell med seg på auditon for små roller i film og fjernsyn.
Senere sluttet Hillel Slovak og Jack Irons seg til gruppen. Debutalbumet kom i 1984 uten at platekjøperne sto i kø.
Men med konsertene var det en helt annen sak. Blandingen av funk, punk, thrash og rock slo godt an sammen med gruppens minimale påkledning, ofte bare strategisk plasserte sokker. Ved minst én anledning fikk Kiedis en bot på 1.000 dollar for uanstendig opptreden.

Heroin-misbruk
Red Hot Chili Peppers\' andre album, \"Freaky Styley\" , kom i 1985, men heller ikke dette solgte noe særlig.
Verre var imidlertid det faktum at både Slovak og Kiedis hadde begynt med heroin. Turneen med \"Freaky Styley\" var ingen åpenbar suksess, og de to bandmedlemmens heroin- misbruk tiltok.
Albumet \"The Uplift Mofo Party Plan\" kom i 1987, og betydde endelig en fremgang for gruppen. Slovak og Kiedis støttet hverandre for å holde seg unna heroin. Etter en turné i Europa ble gruppen oppløst en kort periode før de skulle igang med et nytt album. Det ble katastrofalt for Slovak. Politiet fant ham død etter en dødelig blanding av kokain og heroin.

\"Californication\"
De siste ti årene har Chili Peppers hatt stor fremgang. De fikk blant annet en Grammy Award i 1991 for \"Blood Sugar Sex Magik\". I år heter albumet \"Californication\" og har fått pen behandling i pressen.
Bandet består i dag av Flea, Kiedis, Chad Smith og John Frusciante.

NRK2 onsdag kl 22.35

Bilde (via scanpix/internett)
Red Hot Chili Peppers er på turné med sitt nye album, \"Californication\".

Svensk produksjon
Pressekontakt: Inger Larsen, 23 04 74 83\0\0\0\0\0\0\0\0\0