Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 5. oktober 2010 kl 20.45 Paul Merton i Europa

Fra indianere til homser


Da vi forlot Paul Merton i forrige uke, befant han seg i Berlin, Tyskland. Her er han fremdeles, inntil han reiser videre til Irland.

Merton drar ut av Berlin, følger veien østover – ender til slutt på landsbygda. Her oppsøker han en familie som lever som cowboyer og indianere slik de gjorde i Det ville vesten.

Turen går videre til Hamburg der den oppdagelsesreisende briten møter tre brødre som driver verdens største modelljernbane. Han avslutter rundturen i Tyskland med et besøk i de pittoreske skogene som Brødrene Grimms eventyr er inspirert av.

I Irland møter Merton blant andre en mannlig advokat som mener han har rett til å svømme med kvinnelige synkronsvømmere, og en irsk buddhistmunk som lever i et noe spesielt miljø. Merton ender opp i Cork for å bivåne homseparaden Gay Pride; Cork er en av de mest tradisjonelle byene i Irland, og Irland et land hvor det var forbudt å praktisere homoseksualitet frem til 1993.

Om serien
Den bereiste briten Paul Merton har innsett at han kjenner sitt eget kontinent dårlig, og han bestemmer seg for å gjøre noe med det. I seks uker følger vi ham på europatur, og han utforsker Tyskland, Irland, Italia, Frankrike og Spania.

Her er store kontraster, både økonomisk, geografisk, religiøst og kulturelt.


Britisk dokumentarserie fra BBC (2010)
Originaltittel: Paul Merton in Europe
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900 info@nrk.no