Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. mars 2008 kl 19.55 Yum Yum med Noman

Smaksrikt underholdningsprogram

Noman Mubashir inviterer åtte hobbykokker hjem til sitt eget kjøkken. (Foto: Petter Olden/NRK)
Noman Mubashir inviterer åtte hobbykokker hjem til sitt eget kjøkken. (Foto: Petter Olden/NRK)
Nordmenns matvaner har endret seg. Vi elsker tapas, thaimat og tandoori, og reiser jorda rundt på jakt etter nye kulinariske opplevelser. De fleste av oss tyr likevel fortsatt til Toro og Uncle Ben’s på vårt eget kjøkken. Noman Mubashir er en av disse. Nå er han lei posesupper og tikka masala på glass. I løpet av åtte programmer skal han lære seg å lage sine favorittretter fra bunnen av.

Noman inviterer hobbykokker, alle nordmenn med røtter i utlandet, hjem til sitt eget kjøkken for å få litt hjelp. Han får besøk av Alexandra fra Spania, Petros fra Hellas, Radouane fra Marokko, Joy Fra Thailand, Zeynep fra Tyrkia, Duc fra Vietnam, Lina fra Libanon og Lorina fra Pakistan.

Sammen lager de alt fra duftende tortilla, vårruller, nan og tzatziki til rykende varm thaisuppe, børek, cous cous og libanesiske meze-retter.

Vi følger Noman og gjestene via matbutikk og innkjøp til kjøkken og ferdigstillelse av de deiligste retter. Så bli med på en fascinerende reise i andre matkulturer som også kan inspirere deg på ditt eget kjøkken!

Kjendisgjester
I hvert program dukker det dessuten opp en kjendis på overraskelsesbesøk for å spise middag sammen med Noman og hobbykokken. Her kan vi glede seerne med navn som Kristin Halvorsen, Erik Soler, Christian Strand, Fedon Lindberg, Mahmoud Maktabi og Petter Nome.

Pizza-utfordring
Nordmenn elsker frossenpizza. I "Yum Yum med Noman" blir alle hobbykokkene utfordret til å gjøre Norges nye "nasjonalrett" mer eksotisk ved hjelp av ingredienser som chili, koriander, kardemomme og hvitløk. Hvordan smaker det for eksempel med tyrkisk pepper på pizzaen? Resultatet og smakene varierer fra gang til gang.

Første program: Spania
Tapasbarer, duftende paellapanner og leskende sangria. Etter 40 år i Spania har de aller fleste nordmenn blitt på fornavn med de populære spanske rettene. Men hvor mange av oss lager den deilige spanske husmannsomletten tortilla og den forfriskende grønnsakssuppen gazpacho hjemme på kjøkkenet?

I kveld kommer norskspanske Alexandra Solheim på besøk til Noman. På menyen står al bondigas (spanske kjøttboller i tomatsaus), tortilla (husmansomelett) og gazpacho (kald grønnsaksuppe).

Alexandra er hobbykokk og har vokst opp i en matglad familie med store spanske middager hver eneste helg. Mens venninnene hennes leste om Pippi Langstrømpe, ble Alexandra introdusert for Michelinguiden av sin mor og far.

Kveldens kjendisgjest er fotballkongen Erik Solér. Erik elsker spansk mat og spiser tortilla minst to ganger per uke. Men liker han maten til Noman og Alexandra?


Egenprodusert underholdningsserie om mat i åtte deler (2007).
NRK Underholdning
Prosjektleder: Niels Bierge
Programleder: Noman Mubashir
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside