Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. november 1999 kl 20.15 Årets dansebandmelodi

Årets dansebandmelodi


NRK1 fredag 5. november kl 20.15
Årets dansebandmelodi

Kårer årets beste dansemelodi

Jenny Jenssen og Erik Forfod ønsker i kveld velkommen til kåring av Årets dansebandmelodi i Orklahallen i Orkanger. På dansebandenes hjemmebane i Trøndelag stiller åtte band opp i konkurransen.
Hvert år arrangeres det en dansegalla i Orklahallen, og i år er Orkdal Dansegalla arrangør. I den forbindelse har NRK hengt seg på og arrangerer kåringen av Årets dansebandmelodi. Kveldens program er et opptak fra konkurransen som fant sted 29. oktober.
Programlederne er ingen ringere enn NRK P1s dansebandgeneral Erik Forfod, og Septimusvokalist og Norges ukronede dansebanddronning, Jenny Jenssen.
Forfod er programleder for \"På dansefot\" som sendes på lørdagskveldene i radioen, og som har over 200.000 lyttere.
Melodikonkurransen ble arrangert for første gang i fjor i NRK P1, og ett av målene er å få konkurransen til å bli en tradisjon i dansebandmiljøet og på fjernsynsskjermen.
Vinneren i fjor ble orkesteret Ingemars. Hvem fag- og folkejuryen stemmer fram i år, blir spennende å se.

Rutinerte band
Det skal i alt stemmes over åtte melodier. Dænsebændet er først ut med låten \"Hæljepappa\". Også Ole Ivars er selvskrevne når det skal spilles til dans. De deltar i konkurransen med låten \"Nei så tjukk du er blitt\".
Melodi nummer tre er gruppa Wanted med sangen \"Puslespill\". Deretter følger Picazzo med \"Timeglass\".
Sakarina er også et velkjent norsk danseband, og de stiller med låten \"Kvinnen i mitt liv\".
Gruppa Holmsve spiller \"Puerto Rico\", mens fjorårsvinner Ingemars synger om \"Spellmann østpå skogen\". Sistemann ut er Jan Borseths med melodien \"Vær glad i denne dagen\".
Finalistene skal bedømmes både av en folkejury som har sjansen til å stemme i tidsrommet 9. - 24. oktober, og en fagjury som befinner seg i Orklahallen den dagen det hele skal avgjøres.
På siden http://www.nrk.no/p1/musikk/dansefot.htm finnes flere opplysninger om hvordan du kan stemme på din favorittdansemelodi, og kanskje sørge for at det blir den som vinner.

Underholdning
Alle arrangementer med respekt for seg selv rydder plass for underholdning. Det gjør også Orklahallen denne fredagen. I tillegg til at finalistene framfører sine melodier, er andre storheter innen dansebandmusikken til stede for å bidra med sang og musikk.
Jan Høiland, en god gammel kjenning, framfører noe av sitt repertoar. Det samme gjør Ørnulf Holthe.
I tillegg kommer Bugges Firo som har ligget på Europatoppen for danseband med sine mange fine melodier.
For de som ikke fikk sjansen til å oppleve konkurransen og dansegallaen i Orklahallen 29. oktober, byr det seg altså i kveld en mulighet foran fjernsynsskjermen. Og da er det bare å rydde plass i stua, for en dansemelodi må prøves ut før en kan bestemme hvilken som er best.

NRK1 fredag kl 20.15 og 21.25

Bilder (via Scanpix/Internett)
Jenny Jenssen og Erik Forfod er NRKs programledere under kåringen av \"Årets dansebandmelodi\". (Foto: Rebekka Westgaard)

Egenprodusert underholdning fra NRK Sør-Trøndelag
Programledere: Jenny Jenssen og Erik Forfod
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18