Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. april 2003 kl 23.20 Advokatene

En uskyldig seriemorder?

Lindsay Dole (Kelli Williams) får i oppdrag å forsvare en mann tiltalt for seriemord. (Foto: 20th Century Fox)
Lindsay Dole (Kelli Williams) får i oppdrag å forsvare en mann tiltalt for seriemord. (Foto: 20th Century Fox)
Lindsay Dole i må skille skitt fra kanel da saken mot William Hinks, tiltalt for seriemord, skal opp. Det er ikke ukjent at seriemordere har en tendens til å lyve på seg mord som de ikke har begått. Men gjør Hinks det?

Bare to dager før saken mot William Hinks starter, oppsøker psykolog Jeannie Reynolds forsvarsadvokat Lindsay Dole. Reynolds overtaler Lindsay til å tro henne når hun sier at William Hinks er uskyldig i drapet på ni kvinner. Til tross for kort varsel tar Lindsay saken.

Under hypnose
Under sakens gang kommer Lindsay under vær med at tiltalte i hypnose skal ha beskrevet hvordan han har skaffet seg opplysninger om ulike mord. Ved å koble seg til politiets sambandsnett skal Hinks ha fått tak i beskrivelser av drapssted og andre detaljer, blant annet omkring mordene han står tiltalt for.

Samtidig er det opplyst i saken at William Hinks er "overintelligent", m.a.o. at hans IQ peker i retning av at han er et såkalt borderline-geni. En viktig betenkning er også en opplysning om at det er mulig å lyve under hypnose.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" sendes ut over våren (serie 5), som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post