Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. november 2004 kl 11.55 4·4·2 Gjemselund jubler igjen

Kongsvingers opptur

I dag spiller Kongsvinger overraskende kvalifisering til Tippeligaen mot Bodø/Glimt på Gjemselund stadion. I forkant av kampen, som går direkte på NRK1, sendes en dokumentar om snuoperasjonen som har brakt Kongsvinger fra fortvilelse til jubel det siste året.

Alle trodde det var over med toppfotball på Kongsvinger da klubben rykket ned til 2. divisjon i 2001. Klubben hadde vært askeladden i norsk fotball på 80- og 90-tallet med 17 sammenhengende år i toppserien. Etter to nedrykk på kort tid senket depresjonen seg over den lille byen ved Glomma.

"Gjemselund jubler igjen" er en dokumentar som skildrer en sjelden snuoperasjon i norsk fotball. Mens klubben var i det dypeste dypet og spillerne gikk med bøyd hode gjennom byen, kom det en ny trener til byen, Vegard Skogheim. I løpet av 2003 hadde de som i utgangspunktet var middelmådige annendivisjonsspillere fått tilbake troen på seg selv og gleden over å spille fotball.

"Gjemselund jubler igjen" er en oppfølger til filmen "Gjemselund gråter", som i 2003 ble nominert til Amanda-pris for årets beste norske dokumentar. Regien er ved Lars Karelius Noer, som i dag jobber i Brennpunkt-redaksjonen i NRK.

Innkjøpt dokumentar (2004)
Regi: Lars Karelius Noer
Foto: Frode Myhra Skog
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99