Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. januar 2007 kl 23.15 Lydverket

Doble karrierer

Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Medlemmene i to av Norges aller største rockeband, Madrugada og Kaizers Orchestra, hviler ikke på sine respektive laurbær! Et flertall av medlemmene i de to bandene er i år involvert i sideprosjekter eller soloalbum. I Lydverket i kveld forteller Madrugadas Sivert Høyem og Robert Buraas, samt Kaizers’ Geir Zahl og Terje Vinterstø om hva som motiverer dem til å skape ny musikk utenfor hovedbandenes grenser.

Terje Vinterstø er plateaktuell denne uken med Skambankts andre album, mens Geir Zahl setter kursen mot by:Larm i Trondheim neste uke. Sivert Høyem har hatt suksess hos både kritikerne og platekjøperne med albumet "Exiles", og Robert Buraas er snart klar til å slippe nytt album sammen med resten av My Midnight Creeps.

GLowsticks, 90-talls lysshow og vill hedonisme er tilbake. Gruppa Klaxons er spydspissen i "New Rave", det ferskeste skuddet på musikksjangerstammen. Men også norske Datarock er en sentral brikke i Europas heiteste musikk for tiden. Bergensbandet har fått mye oppmerksomhet i britisk presse de siste månedene, og prestisjetunge NME har kalt Datarock en av de fremste bandene innen New Rave. Møt dem begge i Lydverket denne uken.

The Hold Steady er utropt til amerikansk rocks redningsmenn, og har mottatt glimrende anmeldelser for tredjealbumet "Boys and Girls in America" i England og hjemlandet. Selv beskriver de joviale karene musikken sin som "rock med liten c", mens Rolling Stone kaller dem "USAs beste pub-band". Lydverkets reporter Kristin Winsents dro derfor selvsagt på barrunde i New York med gutta i The Hold Steady.

I tillegg blir det et møte med filmkometen Victoria Winge, som åpner hjemmet sitt for programleder Mona B. Riise for å vise frem musikksamlingen sin. Filmstjernen spiller i band på si’ og avslører hvilken plate hun tyr til for å bli en bedre skuespiller!

Ukens plateanmeldelser er Skambankt, Clap Your Hands Say Yeah og Klaxons.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900 info@nrk.no